Rema 1000 på Tverlandet hadde søndagsåpent en kort periode tidligere i år. Det burde de få lov til. mener FpU-leder Vegard Henriksen. Arkivfoto

– Med dagens regler skaper man forskjellsbehandling av butikkene

Nå nærmer julen seg med stormskritt, da kommer selvfølgelig også julehandelen. Dette er den ene tiden i året absolutt alle butikker kan ha åpne, men burde det ikke være slik hele året?

Vi i Fremskrittspartiet ønsker at DU som person skal kunne bestemme mest mulig over deg og din hverdag.

Vi mener at det ikke burde være slik at den norske stat skal bestemme når du skal få lov til å handle når og hvor du vil. Derfor ønsker vi i Fremskrittspartiet og endre dette.

Fremskrittspartiet ønsker å åpne for at den enkelte butikk selv skal få lov til å velge om den ønsker å ha søndagsåpent.

Dette vil gi spesielt ungdom en gyllen mulighet til å jobbe den ene dagen i uken de kanskje har best anledning.

Dermed hvis en som for eksempel går på den videregående skole studerer mandag til fredag, er med venner lørdag, men ikke gjør noe på en søndag, skal han få kunne ha mulighet til å jobbe på den lokale butikken denne dagen.

Dette kan skape over 5000 nye arbeidsplasser som Norge så sårt trenger.

Samtidig viser forskning at søndagsåpne butikker kan føre til billigere matvarer, selv om de sosialistiske partiene blindt nekter for det. Man kan se over til Sverige som ikke fikk dyrere priser den gang de tillot søndagsåpne butikker. Det fikk heller ikke Norge når man vedtok at butikkene skulle få holde åpent på lørdager.

Det var da den samme skremselspropagandaen fra LO og venstresiden - men de fikk feil.  

Søndagsåpne butikker er uansett allerede lovlig!

Med dagens regler skaper man forskjellsbehandling av butikkene. Blant annet har blomsterbutikker, kiosker og dagligvarebutikker under 100 m2 tillatelse til å holde åpent. I tillegg til en rekke virksomheter, som ikke er butikker, som ikke nektes søndagsåpent.

Fremskrittspartiet har i regjering sendt ut individuelle lovforslag, det ene sier at kommunene skal selv bestemme om man skal ha søndagsåpne butikker. I det andre er det opp til den enkelte kjøpmann og bestemme om butikken skal holde åpent.

Dette måtte kulturministeren legge på hyllen, fordi at Venstre gikk bort fra eget partiprogram. La oss bare håpe Venstre slutter å vingle, og at man får slutt på en eldgammel regel som ikke funker i praksis.


Av Vegard Henriksen, formann i Bodø FpU

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.