Sissel Bjerke Nordvik hadde et opphold utenfor klesbransjen. Nå er hun tilbake i yrket hun elsker. Foto: Markus Andre Jensen

Moteveteranen Sissel elsker å være tilbake

For klesinteresserte bodøværinger flest er 44-åringen mest kjent for å ha drevet Zucci i ti år.  Nå styrer hun sjappa på Høyer, etter et opphold i byggebransjen.

Hun har drevet butikken siden februar, men har også vært innom andre yrker.

– Jeg begynte 12. november i fjor her på Høyer. Jeg har drevet butikk før og har jobbet 22 år i bransjen. I fjor kom jeg tilbake etter å ha jobbet i byggeindustrien. Jeg savnet kundekontakten, sier Nordvik.

Som forteller at hun har alltid vært moteinteressert.

– Jeg lar meg inspirere av trender. Jeg vil beskrive min egen stil som laidback, boyfriend-inspirert og litt røff, sier hun og smiler.

Dette mener Nordvik er høstens største trender:

Fargene vinrød, petrol og sjøgrønn kommer vi til å se mye av. Bomberjakker, vide bukser og falsk pels er in for damer. For menn er det ull, blazer og litt tøffere frakker.

Sissel Bjerke Nordvik hadde et opphold utenfor klesbransjen. Nå er hun tilbake i yrket hun elsker. Foto: Isabell Chloe Borgsø

–Hvem er dine største forbilder?

– Jeg har ingen spesielle forbilder, men liker motemerker som Chanel, Louis Vuitton, Coach og Giorgio Armani. Jeg liker stilen og det designerne gjør med merket.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som person?

– Kreativ, snill, hardtarbeidende.

– Hva er de største utfordringene med å drive klesbutikk?

– Å få inn de rette varene til kunder. Å tilpasse seg tilbakemeldinger på det vi gjør, slik at vi kan forbedre noe og treffer midt i blinken. Vi vil selvfølgelig at kunden skal komme tilbake igjen og ha en hyggelig opplevelse.

– Hva motiverer deg til å gjøre ditt beste?

– Glade og fornøyde kunder.

Chanel, Louis Vuitton, Coach og Giorgio Armani er blant Nordviks personlige favoritter. På bildet: Coach veske og Dagmar genser.  Foto: Isabell Chloe Borgsø

– Hva er det viktigste for å lykkes i ditt yrke?

– Du må være hardtarbeidende og utadvendt. Ikke minst bør du like det du gjør og å jobbe med klær.

– Hva gjør du om fem år?

– Jeg trives veldig godt her, så jeg vil gjerne fortsette å jobbe i samme butikk.

– Hva er du mest stolt over å ha vært med på i jobben din?

– Å få lov til å forme en butikk der kundene kommer tilbake for opplevelsen og atmosfæren.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.