(F. v.) Johanne Seines Svendsen, Sandy Goldbeck-Wood og Reidun Mæsel Kolvik er endelig ferdig med boka de har jobbet med i ett år. <strong>Foto:</strong> Isabell Grønnslett

Nå er Bodøs nye skryte-bok ferdig

I morgen slippes boka om Bodø domkirke.

Dette skjer først over frokost i domkirka klokken 07.30, og deretter klokken 17.00 på Stormen.

Brukte ett år

Det var forfatter Reidun Mæsel Kolvik, fotograf Johanne Seines Svendsen og oversetter Sandy Goldbeck-Wood som fikk i oppdrag fra Bodø domkirke å sette sammen boken.

- Menighetsrådet ga oss helt frie tøyler til kunstprosjektet, og vi har lagt all vår lit i boka som vi har brukt ett år på å få ferdig, sier Johanne.

Tilknyttet til Bodø domkirke

I motsetning til Reidun og Sandy, har Johanne lite tilknytning til kirka.

- Jeg ble døpt der, men ellers er det lite siden jeg bor i Lofoten. Så jeg kom inn i prosjektet med helt blanke ark.

Reidun har gått til Gudstjeneste hver søndag i 14 år, og har sunget i domkoret sammen med Sandy, som også har vært aktiv kirkegåer årene hun har vært i Bodø.

- Jeg er veldig stolt over domkirka og er ekstra stolt over å ha diktene mine i boka om kirka. Diktene har jeg lagt mye arbeid i, så jeg er svært fornøyd med å representere dem, sier Reidun.

[caption id="attachment_66910" aBoka er tospråklig, så alle dikt er oversatt fra norsk til engelsk. Boka er tospråklig, så alle dikt er oversatt fra norsk til engelsk.e diktene

Boken er oversatt til engelsk, så alt innholdet finnes på to språk.

- Det var ganske krevende, siden alle diktene må funke like bra og klinge like bra på engelsk som på norsk. Man skal ikke få inntrykk av at diktet er oversatt når man leser det, forklarer Sandy.

En redd fotograf

Fotografen har også opplevd noen utfordringer i prosessen. For eksempel da hun skulle i klokketårnet for å fotografere klokkene.

- Det var veldig, veldig vanskelig å komme til. Egentlig var jeg dritredd. Jeg hang i stigen med klokketrådene rundt magen mens jeg prøvde å ta bilder.

- Så mens jeg sto der med trådene rundt magen ble klokken ett, og klokkene slo. Det var litt skummelt. Jeg tenkte bare at "heldivis er den ikke 12!", men tanke på slagene, sier Johanne og legger til at alle hører klokkene, men ingen ser dem. Derfor mente hun at de burde være med i boka.

Samarbeidsprosjekt

Bakerst i boka finner man artikler av kunsthistorieprofessor Gunnar Danbolt og av arkitekt Even Aursand.

Designet på boka er det prisvinnende grafisk designer Aud Gloppen som har stått for.

- Vi er ganske fornøyde med at boka er litt utradisjonell både innhold- og designmessig, sier Sandy.

Selges i domkirka

Pax, som boka heter, blir solgt i Bodø domkirke og på Bok og Media som holder til på torget.

- Jeg håper at folk kommer innom om de ønsker å kjøpe den. Kirka er stort sett åpen hele tiden, så det er bare å stikke innom, forklarer Reidun.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.