Marghrethe Ulvøy og Henriette Sandvær er to av mange som vil kjempe mot kommunen. Foto: Benedicte Wærstad

- Nå er det krig!!

Leder i Bodin 4H-klubb raser mot rådmannens ønske om å kutte støtten til gården. Nå erklærer hun krig.

Bodin 4H-gård står på å lista over Rådmannens forslag til kutt. Det vil si at kommunen vil avslutte sin avtale med 4H-gården, og kutte støtten på 490 000 kroner.

- Dette er småpenger for kommunen, og med tanke på alt 4H-gården får til for disse pengene, er det latterlig, forteller 4H-klubbens leder Margrethe Johanne Ulvøy Renolen (15).

Betyr mye

4H-gården tilbyr blant annet åpen barnehage, barnehager kommer på besøk, alle byens tredjeklassinger kommer på besøk, de har lørdagskafe for barnefamilier, handikapridning og ungdomsklubben Bodin 4H-klubb.

- Gården er det eneste stedet i byen hvor barn og unge får lære om de norske husdyrene, landbruk, dyrking av grønnsaker og generelt livet på en gård. Jeg har vokst opp her, og Bodin 4H-gård betyr mye for meg. Ikke bare for meg, den betyr mye for veldig mange bodøværinger.

- Kutt i politikerlønningene

- Hvor bør politikerne kutte i stedet?

- De bør kutte i politikerlønningene! Også syns jeg at deres planer om et nytt rådhus bør være nederst på lista av prioriteringer. Det er urettferdig at kuttene deres skal gå ut over unge og eldre.

Forslaget gjør lederen så sint at hun erklærer krig mot politikerne.

- Politikerne skal ikke få lov å gjøre dette, nå er det krig!!

Fakkeltog           

- Hva skal dere gjøre for å kjempe for gården?

- Vi skal ta kontakt med politikere i bystyret og opposisjonen, i håp om å få flest mulig på vår side. Vi skal også arrangere en aksjon.

- Hvilken aksjon?

- Det har vi ikke helt bestemt ennå, men jeg regner med det blir et fakkeltog.

De har også opprettet en facebookgruppe og en underskriftskampanje i håp om å få støtte fra bodøværinger.

- Vi opprettet gruppen på onsdag, og den har allerede over 800 medlemmer. I går begynte vi også å samle inn underskrifter, og vi har allerede fått nesten 300 signaturer.

[caption id="attachment_31497" align="alignnone" width="600"]Pedagogisk leder Cecilie Pedersen og instruktør Anne Kristiansen forbereder hempene for plantefarging. Foto: Benedicte Wærstad Pedagogisk leder Cecilie Pedersen og instruktør Anne Kristiansen forbereder hempene for plantefarging.
Foto: Benedicte Wærstad

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.