Byggearbeider i nabolaget og sykdom har gjort sitt: Nå selger Ida Mari Dalmo utestedet Kafé Kafka. Foto: Arkiv

Nå selger hun dette legendariske utestedet

– Prisen kan diskuteres ved snarlig avgjørelse, sier Dalmo i en annonse på Facebook. 

Der kommer det også fram at leiekontrakten er på rundt fem år, og at alle bevilgninger er på plass. Prisantydningen til utestedet ligger på rundt 500.000 kroner, kommer det fram i annonsen. 

Omsetningen raste

Ida Mari Dalmo tok over hele Kafé Kafka i 2015, da søsteren Camilla Stokland reiste til Oslo.

Les mer: Selger seg ut av Kafka

Siden har omsetningen rast: I 2015 hadde Kafé Kafka en omsetning på 3,4 millioner kroner – 1,4 millioner mindre enn året før. I fjor anslår Dalmo at omsetningen knapt bikket en halv million kroner. 

– Også i fjor hadde vi et lite minus, sa hun. 

I et intervju med Bodø Nu midt i mars antydet hun at det kunne gå mot et salg

– Tanken på å selge eller i alle fall få inn en ny aktør på eiersiden blir stadig mer fristende. Jeg er nødt til å holde lønnskostnadene nede, og det betyr at jeg må jobbe mye selv. Jeg savner den tiden jeg var arbeidstaker, sa hun. 

Tøffe år

Årsaken var både sykdom og noen tøffe år: Først havnet den legendariske kafeen i skyggen av utbyggingen av den nedre delen av gågata. Den siste tiden har hun havnet nær sagt midt i rivingen av kvartalet som skal gi plass til Bodø 360 og det nye bygget til Sparebank1 Nord-Norge – kvartal 21.

– Kafka er mitt andre hjem. Hjertet mitt er her. Likevel blir tanken på å selge eller å få inn en partner bare mer og mer fristende. Samtidig vet jeg at så snart de er ferdige med byggingen i nabolaget, vil Kafka ligge på en veldig gunstig plass i byen, sa hun i mars. 

Nå er altså avgjørelsen tatt: Kafka legges ut for salg. 

Les mer: – Jeg jobber så mye at det tilsvarer en timelønn på 55 kroner

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.