Ulrik Saltnes ble den store helten for Glimt, men tiden i Bodø har ikke alltid vært like lett. Foto: Per-Inge Johnsen.

– Det har vært tøft, men nå smiler jeg endelig igjen

På norsk fotballs store festdag hadde Bodø/Glimt en tilsynelatende trygg 2-0-ledelse mot Ullensaker/Kisa, men med en sen redusering ble det plutselig fare for fotballfesten i Bodø. 

Innbytter Ulrik Saltnes hadde imidlertid ingen planer om å la Ull/Kisa bli noen festbrems, og to minutter før full tid banket 24-åringen til og ballen føk inn i lengste kryss til stor jubel fra et fesstemt publikum på Aspmyra. 

– Jeg skjønte med en gang da ballen forlot foten at dette kom til å bli bra. Det var en nytelse å se ballen gå mot krysset, og da den gikk inn hadde jeg allerede begynt å juble, forteller en glisende Saltnes etter kampen. 

Kunne ikke la festen glippe 

Bodø/Glimt gikk på et stygt 0-3-tap borte mot Sandnes Ulf på lørdag og måtte dermed for første gang denne sesongen gå av banen uten poeng. Dermed var revansjelysten stor da Ullensaker/Kisa var motstander på selveste 16. mai. 

– Jeg føler at vi har god kontroll hele kampen, men det var veldig unødvendig å slippe dem inn igjen i kampen ved å la de få det reduseringsmålet. Likevel synes jeg vi hadde god kontroll også etter scoringen deres, men det var uansett deilig å fjerne all tvil ved å sette inn den scoringen, forklarer Saltnes. 

Nå ser han fram til å feire nasjonaldagen sammen med lagkameratene. 

– Å spille en god kamp dagen før dagen har veldig mye å si for fotballspillere. Nå kan vi gå med rak rygg, flagget høyt hevet og smile fra øre til øre, og det gleder jeg meg til å gjøre, forteller Saltnes videre. 

Smilet tilbake igjen 

Livet i Bodø/Glimt har imidlertid ikke alltid vært like lett for 16.mai-helten som har slitt med lite spilletid etter debuten hans for Glimt mot Sortland i 2011. Etter fjorårets sesong var han også klar for å forlate klubben, men tilfeldighetene ville det annerledes. 

– Jeg var bestemt på å bytte klubb for å få mer spilletid, men da overgangen gikk i lås i vinter, ville tilfeldighetene det til at jeg skulle bli værende i Glimt likevel. Blant annet ble jeg romkamerat med Kristian Fardal Opseth som har blitt en veldig god venn. Med økt trivsel utenfor banen begynte det også å løsne for meg på treningsfeltet, forklarer mannen fra Brønnøysund. 

Selv om Saltnes er fornøyd med starten på årets sesong, er han klar på at ting kan bli enda bedre. 

– Jeg har fått brukbart med muligheter så langt, men jeg vil jo gjerne spille enda mer. Det er likevel i Glimt jeg vil være nå og jeg tenker ikke lenger på å dra fra klubben. Nå er det bare Glimt som gjelder, og vi skal tilbake til Eliteserien, avslutter Saltnes. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.