Lørdag faller temperaturen under null grader igjen, og uti uka blir det opptil flere blå. Arkivfoto

Helgeværet: Kong Vinter er i anmarsj!

– Vinteren er på vei tilbake. Det vil bli perioder med snøbyger og kuling, og det kalde været skal holde seg så langt frem som prognosene våre strekker seg, bekrefter vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick ved Værvarslinga i Nord-Norge til Bodø Nu.

 Polare lavtrykk ved Jan Mayen

 Alt i morgen fredag skal vi merke temperaturforandringene. 

– Det begynner å bli mer vinterlig alt fra i morgen av. Vinden snur mot nordvest, og det blir kuling utpå ettermiddagen. Da kommer det nedbør, først i form av regnvær og sludd, før det blir snø utpå kvelden.

Årsaken til dette finner vi langt til havs.

– Det ligger en god del polare lavtrykk ute i Nord-Atlanteren for tiden. Et av dem ligger ved Jan Mayen og kommer inn mot kysten i løpet av morgendagen. Dersom det holder seg som et polart lavtrykk vil det gi en del snø og vind. Men akkurat nå ser det ut til at det kommer til å løse seg litt opp før det når land.

– Finn frem skiene!

Gjennom helga fester kong Vinter grepet ytterligere.

– Videre utover i helga blir det gradvis kjøligere. I bodøområdet vil temperaturen ligge rundt null grader, men nedbøren vil komme som snø. Natt til søndag kommer det opp et lavtrykk sørfra, der Bodø blir liggende på kaldluftsiden.

Med kulden kommer også skiføret. Temperaturen skal synke ned mot 4-5 minusgrader. Meteorologens oppfordring til bodøværingen er krystallklar i så måte:

– Vi er inne i en vinterlig værtype. Det ser ut til at vinteren er her, og den vil fortsette utover i uka. Faktisk så ser det ut til at det blir vinterlig så langt frem som jeg kan se på prognosene våre. Så det er bare å finne frem skiutstyret. Det ville jeg gjort. Sannsynligheten for at det blir en del snø fremover er relativt god, avslutter Ager-Wick.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.