Erik A. Johansen har startet E.A.J. Live, og får Young Neils til Bodø som sin første produksjon. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Nå skal han gi Bodø enda flere musikkopplevelser

– Dette er virkelig veldig eksklusivt, sier Erik A. Johansen. 

20 år siden sist

Neste uke arrangerer han sin første konsert gjennom selskapet E.A.J. Live. Onsdag i neste uke, 14. desember, er Young Neils klare for Bodø.

Det er 20 år siden sist; gjengen som omtales som verdens beste tributeband til den amerikanske legenden spilte på Rock Café i åpningsåret.

Også da var det Johansen som sto for bookingen. 

– De spiller jo stort sett bare førjulskonsert på Rockefeller. Vi satt og snakket om det her om dagen, og tror kanskje de spilte på Samfunnet en gang like etterpå. Men da er det fremdeles nesten 20 år siden sist. Dessuten er det ingen som husker den konserten; den skjedde jo langt ute på landet... 

– Det er der du kommer fra, er det ikke? 

– Jo, sier han og gliser. 

Et år etter Parken-exit 

Det er ganske nøyaktig et år siden han og Parkenfestivalen skilte lag.

Ti år etter at han og Aamodt startet det som skulle bli sommerens store musikalske eventyr i landets mest attraktive by. Det vil si: Bodø var ikke så attraktiv da de startet, men har blitt det etter hvert. 

Kulturtilbudet har en stor del av æren for det. 

– Aktiviteten på kulturfronten i Bodø er helt enorm, sier han. 

Les mer: Gir seg – har fått masse lykkeønskninger

Selv booket han sine første konserter for snart 30 år siden.

46-åringen startet å få ting til å skje på fritidsklubbene; blant annet på Basis i Sjøgata. Gjennom ti år arrangerte han konserter på Sinus, gjennom Bodø Rockerklubb og Klubb Alternativ. Så drev han sitt eget bookingselskap. Deretter ble det ti år med Parkenfestivalen. 

Nå har hobbyen i Bodø Jazz Open vokst til en større produsentrolle, og han har vekket det gamle selskapet til live igjen. 

– Han du noen gang hatt en ordentlig jobb? 

– Altså, jeg har kjørt drosje i perioder. Hvis du med ordentlig jobb mener en der du må stå opp om morgenen. Det var en veldig lærerik tid, det. Men jeg ble så lei til slutt, det ble så mye, så jeg måtte finne på noe annet. 

Sier Johansen, men legger til at det å drive kulturarbeid på profesjonell basis, som i Parken, i dag må kunne defineres som en skikkelig jobb. 

Bodø Jazz Open

Nå har han hjemmekontor i det nybygde huset sitt. Der flyttet han og familien inn i juni, men huset er fremdeles et work in progress. Noen ganger tar han med seg hjemmekontoret ut på kafé. 

For å få litt luftforandring, og å se folk. 

– Det har jo blitt noen kaffekopper på festivalkontoret til Parkenfestivalen også det siste året. 

Akkurat nå handler det selvsagt om Young Neils, men også om Bodø Jazz Open. 

– Det er blitt en stor festival. Neste utgave blir større enn noen gang, med over 40 ulike arrangementer over fire dager. Til denne festivalen er også programmet sterkere enn noen gang, sier han. 

Midnight Choir er nok selve rosinen i pølsa, i tillegg til Al McKay Allstars med Earth, Wind & Fire Experience. 

– De første årene med festivalen løp vi bare rundt som skremte høns. Men fra år tre har vi virkelig begynt å få fasong på ting. Vi ønsker virkelig å utvikle festivalen videre, sier han. 

Alt gikk galt

Men først: Young Neils. På en scene han mener er en helt annen enn da Nordland Musikkfestuke  arrangerte avslutningskonsert med Highasakite der for to år siden. 

– Det var en sånn konsert der alt gikk galt. Men Scandic Havet har virkelig kommet seg som arrangør siden da. Nå leverer også Lydteamet det beste de har av utstyr, så dette blir bra. 

Salen har kapasitet til rundt 650 tilhørere. 

– Dette er den første ordentlig store produksjonen i salen siden da. Og billettene går jevnt og trutt, sier Johansen – og legger til at det blir to jævla bra timer. 

– I kontrakten står det at de skal spille en og en halv time. Men jeg ble oppringt her om dagen med spørsmål om de fikk lov til å spille to timer. Og det var selvfølgelig greit. 

 Young Neils spiller på Havet onsdag i neste uke.

FAKTA Young Neils

Lars Lillo-Stenberg (fra deLillos) på vokal og gitar.

Jørn Christensen (fra CC Cowboys, Mercury Motors m.fl.) på vokal og gitar.

Per Vestaby (fra CC Cowboys, Mercury Motors m.fl.) på bass.

Palle Krüger (fra Radionettes, Go-Go Gorilla m.fl.) på trommer.

Geir Sundstøl (fra Odd Nordstoga, deLillos, Bjørn Eidsvåg m.fl.) på gitar.

Line Lockert (Fra Radionettes, Vegas m.fl) på kor.

Live Maria Roggen (Wibutee, Tu´ba, Come shine m.fl) på kor.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.