Anette Widje (41) åpnet dørene til Bailine-klinikken 1. september. – Jeg har alltid dømt om å starte noe eget, sier hun. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Nå skal hun stramme opp bodøværingene

– Jeg prøvde selv Bailine for ti år siden, og hadde veldig god effekt av det. Jeg husker at jeg tenkte at de som jobbet der var så heldige som hadde en sånn jobb, sier Widje og smiler. 

Eier hundre prosent

Det er bare en knapp måned siden hun åpnet dørene på sin egen arbeidsplass. Bailine drives som franchise, og nå har hun hundre prosent eierskap til klinikken. 

– Jeg har alltid hatt en drøm om å starte opp noe for meg selv, så dette var helt perfekt. Jeg sto ved et veiskille, der jeg hadde mange tanker rundt hva jeg skulle gjøre videre, sier hun. 

Widje har fem barn, der bare den yngste på sju år bor hjemme, og en samboer. Hun har blant annet bakgrunn som sekretær. 

Hun har ikke tidligere erfaring fra bransjen, men har fått grundig opplæring og kursing gjennom Bailine Norge. 

FAKTA Dette er Bailine

Utviklingen av Bailinesystemet startet allerede på sekstitallet og vi har nå holdt på i nesten femti år. Ny teknologi og nye kunnskaper er tilført underveis. Bailines metoder for å bekjempe fedme og endre spisevaner er unike.

Bailine er en kombinasjon av en slankeklubb og et treningssenter.

I en slankeklubb får du undervisning og moralsk støtte. Vektreduksjonen kan føre til at en får mer løs hud og slappe muskler, dette er fordi gymnastikken blir glemt. Her kommer treningssentrene inn med fysisk trening. Forskjellige apparater med vekter og motstand står til disposisjon for enhver. 

Hos Bailine kan du velge øvelser som former figuren eller styrketrening med vekter, alt i kombinasjon med en unik form for elektronisk trening. 

(Kilde: Bailine.no)

Strammere i kroppen

– I Bodø har det vært Bailine-klinikk siden 1997, altså snart i 20 år. Jeg har også fått med meg noen av de trofaste kundene fra hun som drev her tidligere, sier Widje. 

En av dem er Karin Humstad. Hun har gått jevnlig til klinikken siden 2004. 

– Og det skal jeg fortsette med til jeg må bruke rullatoren, sier den voksne damen og ler. 

Legger til at for revmatikere er den biten som handler om smertelindring veldig viktig. 

– Jeg trener også, men det er ingen tvil om at behandlingen gjør at man blir strammere i kroppen. I utgangspunktet begynte jeg her fordi jeg ville gå ned noen kilo, og det gjorde jeg også. Men jeg fikk også noen andre og veldig gode bieffekter, sier hun, og legger til at i venninnegjengen er det nok hun som har de strammeste magemusklene. 

– De andre tror det er nok å gå tur. 

 Ønsker seg flere menn

Widje forteller at mange begynner nettopp som Humstad, for å gå ned i vekt. 

– Men så oppdager man at det har veldig god effekt på en rekke andre ting, som blant annet migrene og fibromyalgi. 

Det er stort sett kvinner som besøker klinikken, og mange av dem i alderen femti pluss. 

– Nå skal jeg jobbe med å rette meg mer inn mot de yngre kundene, og mennene. Behandlingen kan også ha den effekten at den bygger muskler, sier hun. 

Starten har vært god, siden klinikken har kunder som har vært trofaste gjennom mange år. 

– Jeg føler ikke jeg trenger å gjøre så stor jobb med å overbevise folk, siden kundene snakker varmt om behandlingen til andre. Nå blir den viktigste jobben å få klinikken skikkelig opp og gå. 

– 20 år yngre

Bailine er en form for figurforming, der man bruker strøm for å oppnå effekten man ønsker.

En annen av dagens kunder er Siv Furfjord (42). Hun har nylig begynt Bailine-behandling. 

– Jeg startet primært med tanke på smertelindring, for nakke, rygg og armer. Jeg begynte for en måneds tid siden, og det funker veldig bra. Jeg føler meg 20 år yngre, sier hun og smiler. 

Siv Furfjord (42) ligger påkoblet apparatet. – Jeg føler meg 20 år yngre, sier hun og smiler.  

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.