Michal Mlynarszyk, Svein Kristian Malin og Hilde Nagy Opdahl frister med hengekøyer og sol helt til stengetid på godværsdager. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Nå tar de opp
kampen om utepilsen

Nå er den nye uteserveringa til Lystpå klar.

Sin egen vri

Som vanlig gjør Hilde Nagy Opdahl, Svein Kristian Malin og Michal Mlynarszyk ting på sin egen måte. 

– Som med alt anna har vi flikket og ordnet litt, og gjort det meste selv. Nå har vi fått planta litt blomster i dag, så da er det meste på plass, sier Opdahl. 

Les mer: Til sommeren flytter de restauranten ut

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Blomstene er på plass, og uteserveringa til Lystpå er klar for gjestene.

Kanskje aller viktigst: Softismaskina er på plass. Men når Lystpå serverer softis, er det ikke snakk om den klassiske i pappkjeks med jordbærstrø.

– Vi har prøvd oss fram og eksperimentert masse med hjemmelaget topping. Vi har blant annet funnet fram til bacon, mango- og chili-topping og rørte jordbær med balsamico, sier Opdahl fornøyd. 

Legger til at det har vært en spennende og ikke minst næringsrik uke etter at maskina kom i hus. 

– Det er farlig godt med softis, sier hun og ler. 

Mer liv på torget

Til nå har stort sett Paviljongen hatt enerett på de som hadde lyst til å nyte lunsjen eller pilsen ute på torget. I tillegg har Melkebaren Cielo noen få bord ute. Når Lystpå flytter ut, har de plass til 60-70 gjester utendørs. 

– Når det først blir fint vær i Bodø, er det så fantastisk fint. Da vil folk ut. Vi er lokalisert på en fantastisk fin plass, og har sol både hele dagen og utover kvelden. Nå melder jeg fint vær i hele sommer, sier Opdahl. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Med to hengekøyer kan man både sitte og ligge på uteserveringa. – Her har vi sol helt til stengetid i sommer, sier Svein Kristian Malin.

Hengekøyer og en diger grill

Hun har også andre nyheter som skiller Lystpå litt fra de andre uteserveringene i byen. 

– Vi har to hengekøyer der man kan ligge og se på solnedgangen om kvelden. Vi har også en kjempestor smoker-grill, som vi har lyst til å bruke masse. Vi kjører i gang en skikkelig grillsatsing i sommer, sier Opdahl. 

Som også lover at både reker og blåskjell også blir å finne på sommermenyen. 

– Vi holder på konseptet vårt, men legger til litt ekstra nå når det er sommer, sier hun. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Svein Kristian har rullet fram storgrillen, og lager gjerne mat ute i sommer.

– Blir mer synlige

Da Lystpå åpnet restauranten med adventen i fjor, var det med mål om å få til mer aktivitet både i Torgsenteret og på Torget. Etter jul åpnet de også opp for lunch på dagtid. 

LES OGSÅ: Åpner med nordisk touch og byens råeste juletre

– Besøket har vært veldig opp og ned. Hoveddelen av virksomheten vår er fremdeles catering og selskaper, og jeg har inntrykk av at ikke alle vet at vi er her ennå, sier Opdahl. 

Men håper den nye uteserveringen vil bidra til å sette stedet på kartet. 

– Nå blir vi veldig mye mer synlige, og vi gleder oss masse, sier hun.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.