Når Joddski og TLQ kommer til Breivik, er det den største begivenheten som har skjedd på kulturfronten i bygda. Foto: Privat/Arkiv

Når Joddski kommer, vil de doble antall innbyggere i bygda

10. juni er det klart for tidenes happening på Breivik samfunnshus.

Da kommer Joddski og Tito Lausteen Quartet, og det er klart for minifestival. 

– Dette kommer til å ta helt av, sier Tor Olav Lundal på vegne av arrangørene. 

Første gangen hit

Han forteller at det er første gang Joddski kommer til denne delen av kommunen. 

– Vi er overrasket over at vi fikk ja fra Joddski. Det er flere av oss som har vært fan av han siden Tungtvann, og hørte mye på musikken i skoletiden. Jeg synes det er kjempetøft, sier Lundal, og legger ikke skjul på at han gleder seg stort. 

Han vokste opp i bygda, og gikk på skolen som samfunnshuset var en del av. I år er det 20 år siden skolen ble lagt ned.

Dermed er det klart for en skikkelig markering. 

– Det er første gang vi prøver oss på en så stor happening, men vi ser ikke bort fra at det kan bli en årlig affære hvis det blir en suksess. Og det har vi stor tro på: Billettene ble lagt ut i går kveld, og vi har allerede solgt rundt 20 prosent av kapasiteten, sier Lundal. 

I utgangspunktet er det plass til 200 publikummere på samfunnshuset. Men det kan gjøres rom for noen ekstra om det skulle bli behov for det, og hvis de får på plass nok vakter. 

Aktivt bygdeliv

Samfunnshuset brukes som et samlingspunkt for de rundt hundre innbyggerne i Breivik. Der arrangeres det både møsbrømlefsekafé, basar, barnekarneval og quizkvelder. 

– Det er slik vi får inn inntekter til huset, og dermed kan generere mer aktivitet. Vi ønsker at det skal være et aktivt bygdeliv her. Nå håper vi denne konserten kan gi et skikkelig bidrag til kassa, sier Lundal. 

Han forteller at det har vært lokale band på scenen i samfunnshuset tidligere. Men aldri noe av dette kaliberet. 

– Dette blir det største som har skjedd i bygda. 

Festivalcamp og busstransport

Lundal forteller at det sannsynligvis vil settes opp buss i alle fall fra Misvær til minifestivalen 10. juni. 

– Vi må jo se litt på interessen, men jeg ser ikke bort fra at vi kanskje setter opp buss fra Bodø også. Vi har også tenkt på å sette opp en liten festivalcamp, sånn at de som vil kan overnatte, sier han. 

Nå håper arrangørene å doble antall folk i Breivik den aktuelle kvelden. 

– Det er mange utflytta Breivik-væringer som nok kommer hjem denne kvelden, og jeg tror også andre kommer til å ha lyst til å ta turen. Joddski treffer jo et bredt publikum, og dette blir noe helt spesielt. Og ikke minst: Det er noe folk i bygda synes er artig, avslutter Tor Olav Lundal. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.