Oda Arntsen, Hanne Jenssen, Vegard Rishaug, Andreas Sandvik og Mathias Kartveit Mikalsen med prisen for beste fiksjonsfilm. Foto: Sindre Kolberg

– Drømmen er å bli regissør

Kortfilmen "Rød-Blå-Gul" var en av kveldens aller mest bejublede innslag da Salten Filmfestival ble avholdt i Bodø Spektrum tirsdag kveld, og vant prisen for beste fiksjonsfilm. Det var kanskje også starten på en stor regissørkarriere.

Tar etter forbildet

Sammen med sine fire klassekamerater var Mathias Kartveit Nilsen (16) strålende fornøyd med å motta prisen for beste fiksjonsfilm. Nå er drømmen å bli like anerkjent som sitt store regissør-forbilde Steven Spielberg, som står bak storfilmer som "Indiana Jones", "E.T." og "Redd Menig Ryan". 

– Jeg er veldig filminteressert på fritiden og bruker mye tid på å se film. Så jeg drømmer jo om å jobbe med å regissere filmer når jeg blir eldre, fortalte han.

– Og hvem er forbildet ditt, da?

– Steven Spielberg, definitivt!

Godt samarbeid

Femmerbanden fra 10. klasse ved Hunstad ungdomskole strålte i kapp med kveldssola og var svært fornøyde med å få den gjeve prisen. De mener samarbeidet på gruppa var avgjørende for at det til slutt ble seier i fiksjonsklassen.

- Vi har gått i klasse sammen i mange år og kjenner hverandre godt. Derfor hadde vi også et bra samarbeid på gruppa, og det gjorde at vi fikk et så bra resultat, forklarer Oda Arntsen.

I tillegg var hovedrolleinnehaverne Vegard Rishaug og Andreas Sandvik sammen nominerte til prisen for beste mannlige skuespillere.

– Utrolig gøy, og følelsen av å få anerkjennelse for noe du har jobbet med er veldig kul, sa Vegard.

Juryens begrunnelse for seieren var følgende:

"Årets beste film har både rørt og imponert juryen. Filmen har en sterk historie å fortelle og det finnes atskillige potensielle fallgruver å gå i for unge filmskaperne. Utfordringen løses med tydelig kunstnerisk vilje og på en veldig gjennomført måte. Juryen lot seg overbevise av en gjennomtenkt bruk av symboler som gjør ord overflødige og som ikke minst setter en sterk begynnelse og slutt for fortellingen. Tar vi med tvers gjennom sterke skuespillerprestasjoner, flott bruk av kamera og kreativ klipping, så har vi en verdig vinner av beste fiksjonsfilm 2017".

Samtlige prisvinnere fra årets filmfest:

Beste fiksjonsfilm: Rød-blå-gul (av Vegard Rishaug, Andreas Sandvik, Oda Arntsen, Mathias Kartveit Mikalsen og Hanne Mari Trones Jenssen)

Beste dokumentar: Glunten (av Christoffer Seivaag, Johannes Fiske, Magnus Krogstad, Martin Andersen og Ruben Gjerstad)

Beste animasjonsfilm: Stolen Love (av Elisabeth Bordevic Johnsen, Kamilla Arnsen, Sarah Willumsen, Lars-Petter Næss, Sebastian Jacobsen, Vetle Pettersen og Rahma Abdi Ahmed

Juryens fagpris: Mistenkt (av Emil Hustoft, Ida Evjen, Lars Tobias Jamtli og Emil Valsø)

Miljøprisen: The Smoking Trash (av Kaija Olsen, Emma Lillevik, Stine Ydstebø, Ragna Carlsen og Helle Elvebakk) 

Beste mannlige skuespiller: Joakim Hansen (For filmen "Boomerang")

Beste kvinnelige skuespiller: Natasha Tikonova (For filmen "Velkommen til Bodø")

Folkets favoritt: Glunten (av Christoffer Seivaag, Johannes Fiske, Magnus Krogstad, Martin Andersen og Ruben Gjerstad)

Vandreprisen: Straumen skole

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.