Juridisk rådgiver Emil Waters i NFF sier forbundet skal ta stilling til reaksjoner mot de involverte i kjølvannet av avsløringen om infolekkasje før en Glimt-kamp mot Odd i fjor. Foto: Per-Inge Johnsen/NFF

NFF krever forklaring etter Glimt-lekkasje

Norges Fotballforbund vil be om en forklaring fra de involverte og vurdere saken juridisk, etter at en glimtspiller lekket lagoppstillingen i forkant av fjorårets oppgjør mot Odd.

Det skriver juridisk rådgiver i NFF, Emil Waters, i en mail til Bodø Nu.

Opplysningene om lekkasjen kom frem i en større reportasje om spillkulturen i norsk fotball i fotballmagasinet Josimar.

SMS-lekkasje

I en sms-utveksling med en spillekspert ansatt i et norsk mediehus, skal glimtspilleren ha lekket hele lagoppstillingen før eliteseriemøtet med Odd i mai i fjor. Kampen endte med 2-1-seier til Odd. 

Det kan være imot NFFs reglement, skriver Waters.

– Reglene om formidling av såkalt innsideinformasjon kom inn i NFFs regelverk i forkant av 2016-sesongen. Den sentrale bestemmelse i NFFs reaksjonsreglement § 2-22-3 (1) bokstav e) setter forbud mot «å avsløre innsideinformasjon når vedkommende visste eller burde vite at en slik avsløring kunne lede til at informasjonen ble brukt i forbindelse med pengespill, manipulering av konkurranser eller annet formål i strid med idrettens regelverk.», opplyser han.

Den aktuelle bestemmelsen fantes ikke i NFF-reglementet før 2016-sesongen. Det blir derfor en oppgave for NFFs juridiske organer å avgjøre hvilken reaksjon som eventuelt blir aktuell.

– Ikke akseptabelt

Daglig leder i Bodø/Glimt, Bjørn-Tore Hansen, varslet gjennomgang når han ble gjort kjent med meldingsutvekslingen.

– Klubben vil gjennomgå med gruppa at det selvfølgelig ikke er akseptabelt å dele denne typen informasjon. Slik skal vi ikke ha det. Det verste er den illojaliteten overfor spillergruppa og klubben som utvises.

Waters understreker at det er for tidlig å si noe om hvorvidt det er grunnlag for videre reaksjoner fra forbundet.

– NFF er kjent med Josimars artikkel. Det vil være naturlig for NFF å be om en forklaring fra de involverte. Hvorvidt det er grunnlag for oppfølgning utover dette, er det for tidlig å si noe om, skriver Emil Waters i eposten. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.