Designer Frank Trana hos Natiwe AS har samarbeidet med Blåfrost i en årekke. Nå har samarbeidet resultert i søv i European Design Awards. Foto: Fra filmen om prosjektet / Natiwe AS

Blåfrost-design hevder seg internasjonalt

– Vi har vunnet flere priser tidligere. I konkurransen Sterk reklame har vi nok to-tre-fire sølv og et par gull. Men det er spesielt artig å markere seg i en internasjonal konkurranse, sier Frank Trana, som står bak de spesielle plakatene. 

Plakater med frostrøyk

I 2016 bestemte festivalen seg, nok en gang, for å gjøre noe helt nytt. Samarbeidet mellom Blåfrost og Trana strekker seg mange år bak i tid, og dette året tok formgiveren løs på utfordringen på denne måten:

– Plakatene i seg selv har den grafiske utfordringen til Blåfrost, i form og farge. Men det er to ting som er spesielt med disse. Jeg tok utgangspunkt i historien, og brukte både morsetegn, flagg og tekst. I tillegg ville jeg gjøre plakatene interaktive. I praksis vil det si at det kom frostrøyk ut av plakatene når folk gikk forbi, sier han. 

Se videoen om tilblivelsen av de helt spesielle plakatene her:

 

Han er ikke i tvil om betydningen av å synes, selv om festivalen stort sett er utsolgt rett etter salgsstart hvert eneste år. 

– Blåfrost har en stor fordel i at de skiller seg ut fra mange andre. De trenger ikke mye reklame, men vil vise at de er innovative. Og det er de; de gjør noe nytt hvert år. Det er et morsomt sted å være, med mye bra folk. Og samarbeidet vårt har jo vist seg å være fruktbart, sier Trana. 

Storeslem

Festivalsjef Øyvind Holthe skryter av formgiveren, og er stolt over å nok en gang ha markert seg i en designkonkurranse.

– Frank er rett og slett veldig flink, og han har vært med oss siden vi flyttet inn på Slipen. Han har blant annet laget alt av plakater. Han er også flink til å sende inn arbeidet sitt til konkurranser, og denne gangen ble det jo skikkelig storeslem, sier Holthe. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.