Slik kan nye E6 gjennom Sørfold kommune bli. Illustrasjon: Statens vegvesen

Nye E6 i Sørfold får 8,5 milliarder - men ikke raskt nok for ordføreren

For nordlendinger flest var det knyttet mest spenning til om E6 i Sørfold, som er omtalt som en flaskehals som deler landet i to når ulykken er ute, kom med - og ikke minst når.

I dag la samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen frem regjeringens forslag til Nasjonal Transportplan. Og sørfoldingene kom med, men ikke med én gang.

I første del av NTP settes det av 500 millioner kroner til prosjektet.

Først i andre del kommer brorparten av pengene, åtte milliarder kroner.

– Det er mange hensyn som må tas i et så stort prosjekt. Men jeg skulle gjerne sett at de var i gang i 2020 for eksempel, sier ordfører Lars Kristian Evjenth (Ap) i Sørfold kommune til NRK.

Dagens 16 tunneler på E6 i Sørfold tilfredsstiller ifølge Statens vegvesen ikke kravene til sikkerhet og fremkommelighet. Derfor haster det å utbedre situasjonen.

– Får vi en tunnel som er stengt over lang tid, så er Norge delt i to. Da er det omkjøring gjennom Sverige. Det er en betydelige trafikk av vogntog på strekningen, og det er utfordrende å kjøre i disse tunnelene, legger Evjenth til.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.