Festivalsjef Øyvind Holthe er kjempefornøyd med den nye baren på Slipen. Nå håper han noen vil drifte den som Rognans nyte utested på helårsbasis. Foto: Stian A. Olsen

Når festivalen starter er den nye baren et av de store trekkplasterne

De siste ukene har det vært hektisk byggevirksomhet i første etasje på Slipen på Rognan.

Ikke bare har det blitt rigget til festival: De siste fjorten dagene har det også blitt bygget en bar. 

– Sånn er det hvert år, sier festivalsjef Holthe lakonisk. 

– Vi snakker om det etter hver eneste festival: Nå skal vi komme tidlig i gang med nye prosjekter. Men det blir aldri sånn. Vi må nesten nærme oss deadline og ny festival før vi begynner å bli kreative. 

Full av klenodier

Men som tidligere år, har kreativitet kombinert med fart resultert i at Slipen har fått nok en attraksjon. I år et helt nytt festlokale med en bar som hentet fra en svunnen tid. 

– Vi har gått på skattejakt blant gammelt verktøy, kuttere og annet utstyr, skuffeseksjoner og stempelur. Da vi flyttet inn som husokkupanter for seks år siden, var det tonnevis med gammelt utstyr her fra tiden Slipen ble brukt som båtverksted, sier Holthe.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Tor Ramsvik i siste innspurt på baren. Foto: Stian A. Olsen

Ildsjelene har funnet gull. Dermed står en flunke ny bar, tuftet på gammel historie, klar når dørene åpner til festivalstart. Fra neste helg kan vidunderet leies til fest. 

– Vi hele veien hatt utleie av lokalet i tredje, som er hyppig brukt – til alt fra bokkakfé til barnedåp og bursdagsfeiring. Men samtidig er det investert i veldig mye dyrt lydutstyr gjennom årene. Så når vi leier ut til en dobbel 18-årsdag er det litt med hjertet i halsen. Nå har vi laget et kult festlokale i første, samtidig som vi kan ha andre typer arrangementer, som bokkafé, i tredje, sier Holthe. 

Ønsker seg helårsdrift 

Øyvind Holthe er samtidig klar på at han skulle ønske noen ville drive det som er blitt et helt eget utested inne i Slipen, hver helg. 

– Slipen er egentlig blitt for stor til å drives på dugnad. Samtidig er det bare én pub på Rognan. Alt vi gjør på Slipen, enten det er Blåfrost eller konsert med Kvelertak, blir utsolgt med én gang. Det er ingen grunn til at det ikke skulle fungere med en permanent pub her, sier Holthe. 

Den nye baren ble offisielt tatt i bruk i går kveld, som backstage for UKM-deltakerne. Foto: Stian A. Olsen

Som ikke selv kunne tenkt seg å stå bak baren hele året. 

– Nei, jeg har ikke flere ettermiddager. Men jeg ser ikke bort fra at noen i organisasjonen kunne tenkt seg det. Vi har bare ikke snakket om det ennå.

God hjelp fra Bodø 

Baren er blant annet bygget med god hjelp fra to ivrige snekkere fra Parkenfestivalen, som har jobbet dag og natt i innspurten. Martin Losvik har satt sitt umiskjennelige fingeravtrykk på det estetiske. 

– Det vi har gjort er å bygge en bar basert på guttene i kjeledress som jobbet her. Ikke i betydningen at det er blitt skittent som et verksted, men stedet har absolutt fingeravtrykket fra den tiden. Det ser veldig kult ut, sier en fornøyd festivalsjef. 

Som gleder seg til storinnrykk på Slipen i helga. I kveld starter festivalen med ungdomskonsert med blant andre OnklP & Slekta og to utsolgte kirkekonserter med Eva Weel Skram. 

Fredag står blant andre Sondre Lerche, The Dogs og Highasakite på scenen på Slipen, mens det lørdag er klart for blant andre Min Trio, CC Cowboys og Sivert Høyem. 

Interiøret er valgt med omhu, for å gi den rette feelingen.

 Det gamle stemplingsuret.

I kveld ønsker Blåfrost-gjengen publikum velkommen til en helt ny bar.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.