Daglig leder Bjørnar Bakklund (t.h.) og kjøkkensjef Håkon Eide Lindberg kan glede seg over nok en topplassering for restauranten deres, Nyt, på en stor kåring. Foto: Preben Hunstad

Bodørestaurant til topps på ny kåring

2016 er historie, og det er tid for nyttårsforsetter. Kanskje du har som mål å spise mer ute? Eller kanskje du skal ut på en kulinarisk reise i det ganske land i løpet av året?, spør nettstedet Dinnerbooking på sine nettsider.

LES MER: Restaurant Nyt tippet Bjørk av tronen.

Til topps på kort tid

Og fortsetter:

Kanskje kan denne listen over restauranter være en god indikator på hvilke restauranter du bør besøke. Vi har kikket nærmere på hvilke steder som har fått best tilbakemelding av gjestene i 2016, og for ordens skyld har vi laget en oversikt over de mest populære.

Resultatet er basert på 15101 anmeldelser av gjestene, og øverst på pallen finner vi Restaurant Nyt i Bodø som åpnet dørene i august 2015. Tospannet bak, bodøværingene Bjørnar Bakklund og Håkon Eide Lindberg, har åpenbart gjort noe riktig – og det på kort tid!

LES MER: Shirleys uvanlige restaurant går som aldri før.

Inspirert av nordnorsk natur og kultur

Dinnerbooking skriver at ut fra deres brukeres anmeldelser å dømme er det mange grunner til nettopp det. Spisestedet er kjent for å være inspirert av nordnorsk natur og kultur og for å samtidig berøre eksisterende kulinariske tradisjoner.

Flere av gjestene setter pris på spisestedets filosofi:

«Lokale mattradisjoner presentert på en ny og spennende måte. I kombinasjonen med utvalgt drikke ble dette en sanselig opplevelse fra begynnelse til slutt.» Skriver Roger.

«I tillegg til å få en perfekt aften er det ekstra moro med unge kokker som prøver nye og spennende ting med lokale råvarer.» Skriver Richard.

Andre gjester legger vekt på totalopplevelsen man får hos Restaurant Nyt, den gode oppvartningen og ikke minst det lille ekstra:

«Venterettene vi fikk var et kjempestort pluss og en overraskelse alle satte stor pris på. Det var med på å løfte måltidet!» Skriver Trine.

«Nydelig mat, god vin og utmerket service. 4 timer gikk fort. Tusen takk!» Skriver Marit.

Fjorårets mest begeistrede gjest var nok likevel Marita, som var i himmelen etter besøket i den nordnorske restauranten:

«SÅ fornøyd! Bare rett og slett SÅ fornøyd! TAKK!!!»

– Vi gjør det vi liker

 En stolt og glad daglig leder og medeier Bjørnar Bakklund ved Restaurant Nyt sier til Bodø Nu at kåringen er en stor inspirasjon.

– Dette er vi kjempeglade for. Det sier veldig mye om hvor fornøyde gjestene våre er med det vi gjør. Og det er jo til syvende og sist det viktigste for oss. Vi synes det er veldig gøy å holde på, og det er kjempeartig at gjestene våre liker det vi gjør. Denne siden kan sammenlignes med Tripadvisor for reisende, og det er gjester som har spist hos oss, som forteller om det de har opplevd.

Restauranten har nettopp lagt bak seg sitt første hele driftsår.

– Det vi har lært, er at vi må gjøre det vi liker og leve ut de vi er gjennom det vi gjør. I så måte er denne kåringen en stor inspirasjon.

Kåringen kommer bare et halvt år etter at reisenettstedet Tripadvisor kåret Restaurant Nyt til det beste spisestedet i Bodø, en førsteplass som tidligere har vært holdt av konkurrenten Bjørk.

 

Her er Dinnerbookings liste over topp 5 restauranter for hele Norge i 2016:

1. Restaurant Nyt, Bodø

2. Bokbacka, Oslo

3. Salsa Latin American Kitchen & Bar, Bergen

4. Bacchus Spiseri AS, Oslo

5. Restaurant MAKI, Ålesund

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.