Mannen i 20-årene opprettet rundt 70 falske Facebook-profiler for å komme i kontakt med ekskjæresten. Foto: Arkiv

Opprettet 70 Facebook-profiler for å kontakte eksen - etter å ha fått besøksforbud

Det kommer fram i en dom fra Salten tingrett. 

Mellom april og august tok domfelte kontakt med eks-samboeren en rekke ganger, og truet blant annet med å legge ut nakenbilder av henne på nett om hun ikke tok han tilbake. 

Dette førte til anmeldelse, og mannen ble i begynnelsen av september ilagt besøksforbud. 

Opp mot 34 meldinger om dagen

Men det stoppet ikke med det: Fram til slutten av oktober fortsatte mannen å forsøke å få kontakt med sin tidligere samboer. I dommen kommer det fram at han blant annet opprettet rundt 70 falske Facebook-profiler, brukte andres mailadresser, telefoner og kontoer på sosiale medier, og også tok kontakt med eksen via Vipps. 

Enkelte dager sendte han opp til 34 meldinger til henne via ulike Facebook-profiler. 

Han oppsøkte også ekskjæresten ute på byen, til tross for at han var ilagt besøksforbud. 

Påstand om 75 dagers fengsel

Aktor i saken la ned påstand om fengsel i 75 dager, hvorav 45 dager gjøres betinget og med en prøvetid på to år. Aktor la også ned påstand om at mannen skulle idømmes å betale saksomkostninger. 

Det var i alt syv vitner som forklarte seg i saken, der det også ble lagt fram dokumentasjon i form av blant annet nettlogger og skjermbilder fra kvinnens telefon. 

Ikke idømt saksomkostninger

Mannen er dømt etter straffelovens paragraf 266, for ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd å ha forfulgt en person eller på annen måte krenket en annens fred, og paragraf 168 for å ha overtrådt bestemmelsen om at den som b) krenker forbud etter straffeprosessloven §§ 222 a eller 222 b. 

Den endelige straffen ble satt til fengsel i 60 dager, hvorav 30 gjøres betinget med en prøvetid på to år. Tiltalte har sittet i varetekt i 30 dager og den ubetingede delen av straffen er ferdig sonet. På grunn av en vanskelig økonomisk situasjon ble ikke domfelte ilagt å betale saksomkostningene. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.