Ordfører Ida Maria Pinnerød opplever dialogen med Hurtigruten som konstruktiv. Foto: Wikipedia/Bodø Arbeiderparti

Ordføreren møtte Hurtigruten i Oslo: – Konstruktiv dialog

Etter at Hurtigruten truet Bodø havn med å redusere liggetiden til en halv time, grunnet manglende terminalløsning for godstransport ved den nye Terminalkai sør, reagerte ordføreren med å be om et hastemøte med konsernet.

Det fikk hun i går.

– I forkant av møtet ble det gjennomført en konstruktiv dialog mellom Bodø havn, andre aktører og Hurtigruten. Vi skisserte noen forslag til løsninger, som Bodø havn deretter skal sende over i detaljert versjon. Dette jobbes med nå, sier Pinnerød til Bodø Nu.

– Opplever du at Hurtigruten er positivt innstilt til å finne en løsning?

– Ja, de ville i alle fall holde dette møtet. Jeg opplever at møtet var konstruktivt. 

Pinnerød understreker betydningen av at Hurtigruten opprettholder liggetiden i Bodø. I forrige uke opplyste konsernet at det legges igjen rundt 130 millioner kroner i året i byen, som følge av anløpene.

– Det er selvsagt viktig å ha et godt samarbeid med Hurtigruten. Så er det slik at mange norske havner og Hurtigruten er i uenighet i en sak som går i rettssystemet, der den skal avgjøres. Jeg er av den oppfatning at det er mulig å ha konstruktiv dialog på andre områder selv om man er uenige om en sak, sier Pinnerød og refererer til striden om havneavgiften, som skal opp i en ny rettsrunde i januar.

Hun opplyser at det ble skissert både kortvarige og langsiktige løsninger på godsproblematikken. 

– Det ble også diskutert mulighetene for å tilrettelegge for en terminal, sier hun. 

Høringsfristen for fylkeskommunene i saken er 3. januar. Deretter blir det opp til Hurtigruten å avgjøre den videre gang i saken. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.