Ordfører Ida Maria Pinnerød besøkte i går Maxmat-lokalene. Nå varsler hun kamp for arbeidsplassene i Bodø. Foto: Bodø kommune

Ordføreren vil kjempe for Maxmat-jobbene

Det sier ordfører Ida Maria Pinnerød. Onsdag møtte hun de tillitsvalgte på Maxmat i Bodø. Hun fikk også en omvisning i produksjonslokalene på Rønvikleira.

Eierne vil legge ned

Bedriften ble solgt fra Rema 1000 til Insula AS i oktober 2015. 10. januar 2016 fikk de 130 ansatte beskjed om at eierne planlegger å legge ned Maxmat i Bodø og flytte produksjonen til Leknes. I Bodø har Maxmat ett produksjonsanlegg på Alstad, og ett på Rønvikleira.

– De fleste av oss hadde en mistanke da vi ble kjøpt opp. De største pessimistene fikk dessverre rett, sier Johnny Løkås, tillitsvalgt for de ansatte ved produksjonsanlegget på Rønvikleira.

Har et håp om røkelaks

1. april må den første delen av arbeidsstokken gå. 1. januar 2018 stenges anlegget på Alstad. 1. juni 2018 skal etter planen all produksjon på Rønvikleira flyttes til Leknes.

I dag er det kun produksjon av røkelaks igjen på Leira. Håpet for de ansatte er at ledelsen i Insula innser at de ikke vil spare penger på å flytte produksjonen. Tvert om, ifølge Løkås.

– Logistikken i Bodø er mye bedre enn på Leknes. Dessuten betaler Insula massevis i månedlig leie av lokalene, og kontrakten går ikke ut før i 2025. Dersom de innser at det beste er å beholde røkelaksen her, så vil det være rundt 40 ansatte igjen. Det er håpet vårt, sier han.

– Dere er verdifulle

Et annet alternativ kan være at det kommer inn en ny aktør og setter i gang produksjon i lokalene som Maxmat benytter i dag.

– I en sånn situasjon vil det sannsynligvis være stort behov for kompetansen som de Maxmat-ansatte innehar, sier ordfører Ida Pinnerød og fortsetter:

– Bodø kommune har vært tydelig ovenfor eierne på at dersom det er noe vi kan bidra med for å opprettholde aktivitet her, så gjør vi det. Det er mange som har hatt sin første arbeidsdag her, bedriften har utmerket seg som en inkluderende arbeidsplass, og Maxmat er siste rest av næringsmiddelindustri som finnes i Bodø. Dere er verdifulle for oss, understreker ordføreren.

(Pressemelding)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.