Gøril Synnøve Johansen (23) ble sendt til Bali på luksuscamp som poleinstruktør, for Indi Pole Wear. Her er et av bildene fra oppholdet. Foto: Olivia Oates

Over 30.000 følger Gørils spektakulære krumspring i stanga

 I mai går bodøjenta Gøril Synnøve Johansen på scenen i Oslo, for å delta i Norgesmesterskapet i Pole Sport.

23-åringen fra Bodø har vært i Norges-toppen i en årrekke, med 5. plass i den såkalt profesjonelle klassen i 2015 som beste resultat.

Hun har over 30.000 følgere på sin Instagram-konto, der hun i all hovedsak legger ut bilder og videoer av sin akrobatikk på pole-stanga.

Og polekunstene har sågar brakt henne til Bali, som såkalt brand ambassador for treningstøyprodusenten Indi Pole Wear.

Artist

Vi tar NM først:

– Målet i år blir å fremføre noe jeg er stolt av, og å kose meg på scenen. Jeg stresset altfor mye sist NM, og det resulterte bare i at jeg var utslitt på konkurransedagen og følte at jeg ikke fikk vist meg fra min beste side, sier Johansen, som ikke deltok i fjor på grunn av studier.

Nytt av året er at det i tillegg til pole sport også arrangeres konkurranse i artistisk pole.

– I vanlig pole sport må man gjøre obligatoriske triks og løft, og det er ganske strengt reglement for hva du kan ha på deg og hva som gir poeng. I artistisk pole står man mye friere i hva man vil fremføre. Det handler om å fortelle en historie på scenen, man blir i større grad dømt på opptreden og kreativitet, forklarer Johansen.

 

Mange tilbakemeldinger

Hun trener mellom én og fire ganger i uka, avhengig av motivasjonen.
Og treningsøktene blir som sagt fulgt på hennes Instagram-profil, av over 30.000 mennesker.

– Jeg synes det er veldig gøy at det er så mange som følger meg, og jeg får mange positive tilbakemeldinger når jeg legger ut ting. Det gir ekstra motivasjon til å trene hardere.

Johansen er også sertifisert instruktør, på studioet Prana Pole i Stavanger, der hun bor.

Saken fortsetter under bildet.

 Gøril tilbrakte i fjor høst litt tid på Bali, der hun blant annet var instruktør for klesmerket hun er ambassadør for. Foto: Fiona Peters

Til Bali

I tillegg er hun utnevnt som ambassadør for Indi Pole Wear, som produserer treningsklær for polefitness.
Det brakte henne helt til Bali i fjor høst.

– Mitt beste minne fra karrieren er uten tvil at jeg fikk muligheten til å reise til Bali som instruktør med merket. Jeg var der i to herlige uker sammen med teamet, for å undervise på en luksuriøs polecamp. Her var det både deltakere og instruktører fra alle verdenshjørner, og jeg kommer til å huske opplevelsen for alltid, sier Johansen.

Ingen grenser

Ifølge bodøjenta handler pole sport om mye mer enn å se bra ut mens man svinger seg rundt ei stang.

– Det viktigste jeg har lært av å trene pole, er at du må ha tro på deg selv. Det høres ut som verdens største klisjé, men det er sånn det er, sier Johansen.

– Du kommer ingen vei med å fortelle deg selv at du ikke klarer noe før du har prøvd. Jeg husker da jeg gjennomgikk mine første timer på kurs ved North Pole i Bodø. Der fikk jeg ikke lov å si ”dette får jeg ikke til” – da måtte jeg ned på gulvet og ta 10 pushups, forteller Johansen.

Det har hjulpet henne på langt flere arenaer enn polescenen.

– Jeg skal innrømme at jeg syntes det var kjempeteit i begynnelsen, men jeg ser i ettertid hvor sinnssykt mye det har hjulpet meg. Jeg prøver selv å minne elevene mine på at de ikke skal sette grenser for seg selv og hva de kan klare.

Vil utvikle seg

Hva med ambisjonene videre?

– Jeg har nok ikke så mange ambisjoner i konkurransedelen, men jeg vil lære meg nye triks og prøve å bli så god som jeg kan bli.

Vi nevner det likevel, for sikkerhets skyld: Vinneren av NM i mai, kvalifiserer seg til VM i pole sport i Nederland.

Om Bodø får en deltaker der, gjenstår å se.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.