Parken-general Gøran Aamodt ble nylig kåret av bodøværingene til Årets Bodøværing. Nå er han også kåret til en av Nord-Norges mektigste innen kultur og idrett. Arkivfoto

Ny kåring: Årets bodøværing på makttoppen i Nord-Norge

Aamodt, som nylig ble kåret av Bodø Nus lesere til Årets bodøværing for sin innsats for kulturlivet i byen, er kåret til en av landsdelens mektigste personer av en jury satt sammen av avisa Nordlys. Det melder Avisa Nordland (Bak betalingsmur).

LES MER: Han er årets bodøværing!

Bredt sammensatt jury

Juryen som skulle utpeke de kvinner og menn som jurykollegiet mener har utøvet mest makt i Nord-Norge i år, har bestått av Trude Borch, seniorrådgiver ved Akvaplan-niva, UiT-professor Kjell Arne Røvik, Kristina Jørstad Bock, assosiert partner i First House og tidligere Hammerfest-ordfører, Nordlys-redaktør Silje Solstad, samfunnsgeograf og UiT-førsteamanuensis Berit Kristoffersen, Helse Nord-direktør Kristian Fanghol og Tobias Bergum Olsen. i Troms ungdoms fylkesråd. det er disse som har kåret de mektigste kvinner og menn i Nord-Norge.

LES MER: Parken utsolgt på 17 minutter - igjen!

– Føles litt surrealistisk

Parkengeneralen selv har ikke fått med seg kåringen eller resultatene når Bodø Nu tar kontakt.

– Dette var jeg ikke klar over. Absolutt ikke, sier en forfjamset og leende Gøran Aamodt.

– Hvordan føles det å bli rangert som en av Nord-Norges mektigste personer innen kultur og idrett?

– Mektig er et voldsomt ord. Men det er klart at Parken har blitt et veldig stort arrangement etter hvert. Parken er vel per definisjon den største festivalen i Nord-Norge, og jeg skjønner at i det ligger det - per definisjon - en viss innflytelse. Men det føles litt surrealistisk og er ikke noe jeg kjenner på i hverdagen Selvsagt er det også veldig artig at den jobben vi gjør blir anerkjent. Parken jo uten noen som helst form for offentlig støtte. Vi er selvdrevet og veldrevet, fremhever Aamodt.

LES MER: 10 år i Parken.

Direktør Rolf Cato Raade i Stormen konserthus er på femteplass over Nord-Norges mektigste innen kultur og idrett i kåringen. Arkivfoto

Rolf Cato Raade på femteplass

Det er i klassen for kultur og idrett at Gøran Aamodt er plassert på 11. plass blant Nord-Norges mektigste. På første plass har juryen satt Knut-Erik Dypendahl, grunnleggeren av Arctic Race. På femteplass finner vi Rolf Cato Raade, som er direktør for Stormen konserthus.

Det som er spesielt med Aamodt og Parkenfestivalen, er at den er et privat kulturarrangement. I begrunnelsen fra juryen står det å lese at "Aamodt har bidratt til å gjøre Parken til en av de virkelig store" innen konsertsjangeren.

LES MER: Stormen kjemper om prestisjepris.

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.