Sting er klar for Bodø neste sommer. Foto: Promo

Tidenes største konsert i Bodø - Sting kommer til sommeren!

18. juni neste år går Gordon Matthew Thomas Sumner, bedre kjent under artistnavnet Sting, på scenen i Bodø.

Det er Parken Live som står bak bookingen, som Gøran Aamodt omtaler som tidenes konsert i bodøhistorien. Konserten blir også den aller første med kapasitet på 10.000 tilskuere i Nordlandshallen.

Deilig

– Det er så fantastisk deilig å endelig kunne ønske velkommen til en stor innendørs konsert i Bodø. Dette har vi jobbet så lenge med sammen med ledelsen i Bodø Spektrum, og det å endelig få alt det formelle på plass slik at vi kan ta i mot en artist fra den absolutte øverste hyllen er bare så ubegripelig deilig at jeg finner nesten ikke ord, sier en mildt sagt entusiastisk Gøran Aamodt i Parken Live. 

– Sting er jo hyperaktuell med ny skive og som hovedartist under årets Nobelkonsert nå på søndag, så de som eventuelt lurer på hva Sting står for i 2016, anbefales å ta en kikk på NRK søndags kveld. Vi får garantert se en uforskammet opplagt 65-åring som leverer hit på hit med en autoritet som kun er superstjerner forunt, fortsetter Aamodt.

På turné

Billettene til konserten vil koste 725 kroner pluss avgifter, og legges ut mandag 12. desember klokken 09.00. 

Sting har nettopp gitt ut 57th & 9th, hans tolvte studioalbum som soloartist. Samlingen på ti låter representerer et bredt spekter av Stings musikalske uttrykk, fra den gitardrevne førstesingelen “I Can’t Stop Thinking About You” via den rå, Road Warrior-aktige symbolikken i “Petrol Head” til den storslagne “50,000.”

På turnéen, som forutenom Bodø skal innom Ålesund og Bergen i Norge, får Sting følge av et tremannsband som inkluderer hans trofaste gitarist Dominic Miller, samt Josh Freese (trommer) og Rufus Miller (gitar).  

OM STING:

Komponisten, sangeren, skuespilleren, forfatteren og aktivisten Sting kommer fra Newcastle og flyttet til London i 1977 for å etablere The Police sammen med Stewart Copeland og Andy Summers. Bandet ga ut fem studioalbum, mottok seks Grammy Awards og to Brit Awards (tilsvarende vår Spellemannpris), og ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2003. 

Siden 1989 har Sting gitt ut 14 solo-album og mottatt ytterligere 10 Grammy Awards, to Brits, en Golden Globe, tre Oscar-nominasjoner, Billboard Magazines Century Award og MusiCares 2004 Person of the Year. Han er medlem av Songwriters Hall of Fame og har mottatt den prestisjefulle Kennedy Center Honors. I løpet av karrieren har Sting solgt nærmere 100 millioner album som soloartist og medlem av The Police. 

Sting har hatt roller i mer enn 15 filmer og er forfatter av to bøker, deriblant New York Times-bestselgeren «Broken Music». Hans støtte til humanitære organisasjoner speiler hans kunstneriske virke og universelle appell. Sammen med konen Trudie Styler etablerte han i 1989 Regnskogfondet for å bidra til å beskytte verdens regnskoger og urbefolkningen som lever i regnskogsområdene.

(Basert på pressemelding)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.