Sting kommer til Bodø til neste år. Det florerer allerede med billetter på svartebørsen. Foto: Flicke

Parkenfestivalen advarer mot Sting-billetter på svartebørsen

Konserten med Sting 18. juni i år, som er blitt kalt tidenes rockekonsert i Bodø noen gang, er utsolgt.

Billettsalget åpnet klokken 09.00 i går. 32 minutter senere var alt rensket. 

Men det florerer allerede med billetter på svartebørsen, over et halvt år før verdensstjernen går på scenen i Bodø Spektrum.

– Vi får noen henvendelser angående videresalg av billletter både til Parken og Sting. Vi anbefaler dere å være svært forsiktig med kjøp av billetter via selgere dere ikke kjenner til, skriver Parkenfestivalen på sin Facebook-side.

–For det første: Parken har en "print at home" løsning, noe som i praksis betyr at en selger kan printe ti eks av samme billett og selge den flere ganger. Når en av de ti billettene er blitt scannet av våre folk, så vil de ni andre ikke lengre fungere. Med andre ord, dere har ingen garanti for at billetten dere kjøper ikke er solgt gjentatte ganger før, heter det videre.

Festivalen har også oppdaget falske Parken-pass på videresalgstjenesten Viagogo.

Der selges det dagspass til Parken 2017, som selvsagt også er utsolgt.

– Dette er jo mildt sagt spesielt siden vi ikke har dagspass for Parken 2017. Vi ville ikke kjøpt dagspass for å si det sånn! heter det på festivalens Facebook-side.

– Og til slutt, svartebørs styres av kjøpers betalingsvilje. Hvis alle bestemte seg for at det er uaktuelt å betale mer enn utsalgspris, så vil svartebørs i stor grad forsvinne. Men så lenge det finnes kjøpere med både betalingsvilje og betalingsevne, så vil svartebørs fortsette å eksistere og fortsette og irritere.

Festivalens oppfordring er å ikke betale mer enn utsalgspris.

Men skulle du gjøre det, har du både lov og rett til å kreve mellomlegget tilbakebetalt i etterkant. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.