Sondre Justad under Parkenfestivalen i fjor sommer. Nå sitter han i juryen som har nominert festivalen som kandidat til årets beste. Foto: Arkiv

Parken kan bli årets festival

I dag ble det klart hvilke finalister som skal kjempe om den gjeveste utmerkelsen en norsk festival- og helårsarrangør kan få her til lands.

På lista over de nominerte: Parkenfestivalen i Bodø. 

– Det er jo selvsfølgelig en stor ære, vi er i et celebert selskap. Det er veldig artig, og en stor anerkjennelse til alle som bidrar til å lage festival, sier festivalsjef Gøran Aamodt.

I godt selskap

Fredag 3. mars er det igjen duket for den tradisjonsrike prisutdelingen under by:Larm hvor blant annet Årets festival for konsertåret 2016 skal krones. 2016 var et sterkt år for det norske livefeltet og nominasjonene har igjen vært rekordhøye, skriver norske konsertarrangører i en pressemelding.

Finalistene til Årets festival 2016: Oslo World Music Festival, Parkenfestivalen, Slottsfjell, Vinjerock og Miniøya.

Festivalen har aldri tidligere vært nominert. Men det er fordi festivalene selv må fremme sitt eget kandidatur. Noe som ikke har vært helt stilen til den litt annerledes festivalen nord for Polarsirkelen. Ingen andre i festivalnorge opplever at billettene selges ut på minutter, år etter år, før en eneste artist er offentliggjort.

– Du får ikke et sterkere tegn på popularitet enn det. Der er vi uslåelige, sier festivalsjefen. 

Som mener det er et tegn i tiden at blikket er vendt nordover: 

– Det er fryktelig mange festivaler i Norge. Men det er ingen tvil om at Bodø er i vinden akkurat nå. Vi er akkurat kåret til landets mest attraktive by, og mange ser mot nord, sier han.

Ekstra spennende

Som tidligere år reiser han til by:Larm sammen med to andre fra administrasjonen.

– Vi er alltid på by:Larm. Både for å se hva som rører seg innen ny musikk, og for å knytte nettverk. Denne gangen blir det ekstra spennende, sier Gøran Aamodt. 

De fem finalistene er klare etter at fagjuryen har avsluttet sitt arbeid. Nå er det opp til medlemmer og kollegaer i konsert-Norge å avgjøre hvem som kan smykke seg med heder og ære etter prisutdelingen på Parkteatret fredag 3. mars.

Juryen var enige

– Juryen skulle gjerne skrytt på seg lugging, kjefting og smelling, men har i stedet vært overraskende enige om hvem som skal få kjempe om prisen Årets Konsertarrangør. Juryen har valgt både stort og smått, rart og alminnelig, sentralt og provinsielt, og håper at nettopp det skal speile det voldsomme mangfoldet som finnes i den norske kulturfaunaen, uttaler juryen etter nominasjonen.

I juryen satt disse: 

Silje Halstensen er artisten Bendik. I 2016 ga hun ut albumet Fortid som fikk spellemannsnominasjon i kategorien Årets Popsolist, hun ble stemt frem som Årets Norske Soloartist i Gaffaprisen og sammen med bandet spilte hun over hundre konserter over hele landet i 2016.

Sondre Justad er artist og låtskriver fra Henningsvær i Lofoten. Høsten 2015 slapp han debutalbumet, Riv i hjertet, som ble nominert til tre Spellemann-priser og lå over ett år på den offisielle albumlisten. I 2015 og 2016 var han nærmest sammenhengende på turné og var innom både små klubber og store festivaler, og ble i november nominert til Årets live under P3 Gull.

Kim Robin Klev er for tiden fast kritiker i Dagbladet, men har også flere års erfaring som musikkskribent for NRK P3, ENO og Jazznytt. Han liker å tro at bra musikk gjør oss til bedre mennesker.

Erlend Buflaten er presseansvarlig i Music Norway, samt prosjektleder for Master-programmet og jobber aktivt med rekruttering i musikkbransjen. Han samarbeider med de regionale kompetansesentrene for musikk, og har vært med på å utvikle programmene Mentor, Master og Session, som henvender seg til unge bransjetalenter. Erlend er også tidligere ansvarlig redaktør av Radio Nova.

FAKTA 

Norske Konsertarrangører (NKA) har siden 2001 delt ut kollegapriser til dyktige arrangører i konsert-Norge og i år deles det ut følgende priser for fjorårets innsats: Årets festival, Årets helårsarrangør, Årets plakat, Årets konsertbilde og Årets nykommer.

Årets prisutdeling finner sted på Parkteatret i Oslo 3. mars (under by:Larm).

Tilstede er medlemmer, samarbeidspartnere og bransje til storslått prisutdeling og feiring av konsertåret 2016.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.