Overlege Mads Gilbert ved Universitetssykehuset i Nord-Norge oppfordrer Helse Nord-styret til å nedstemme sin direktør. Foto: Wikipedia/Flickr

PCI-saken: Mads Gilbert oppfordrer til Bodø-nei

Universitetssykehuset i Nord-Norge holdt pressekonferanse i dag, i kjølvannet av innstillingen fra Helse Nord-direktør Lars Vorland om å opprette et PCI-tilbud også i Bodø. 

Reaksjonene fra fagmiljøet i Tromsø på innstillingen var, som ventet, negative:

– Vi ber alle styremedlemmene i Helse Nord om å stemme imot forslaget fra Lars Vorland. Blir forslaget vedtatt vil det svekke og ikke styrke det samlede tilbudet til hjertepasientene i Nord-Norge, sa Mads Gilbert, overlege ved Akuttmedisinsk klinikk ved Universitetssykehuset Nord-Norge, under dagens pressekonferanse, skriver NRK.

Vorlands innstilling baserer seg på at avstanden fra Helgeland til Tromsø er så stor at et tilbud i Bodø vil være faglig tilrådelig.

UNN-miljøet mener det motsatte - at Tromsø-miljøet kan bli svekket ved en slik opprettelse.

– Dette er ikke en rivalisering mellom Tromsø og Bodø eller UNN og Nordlandssykehuset, men vi mener at et PCI-senter i Bodø ikke vil gi et bedre tilbud til denne pasientgruppen, sa Gilbert.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.