Pia Maria Føinum Øien er gjest i julespalten vår. Foto: Rune Nilsen

Pias beste juleminne er en håndlagd bondegård

For Pia Maria Føinum Øien ble 2016, nær sagt som vanlig, et innholdsrikt år, der hun attpåtil ble nominert til prisen Årets bodøværing på tampen.

Vi tok en prat om det som har vært - og ikke minst det som skal komme.

– Hvor feirer du jul i år - og hva gleder du deg mest til?

– Jeg feirer jul hjemme i Bodø sammen med mine tre barn og deres morfar. Gleder meg mest til å få servert julemiddag, og til å slappe av hjemme med familien. Og å sove leeeenge.

– Hva er ditt høydepunkt i 2016?

– 2016 har vært et bra år med mange høydepunkter: Elev-forestilling med 700 elever i Mars, Bodøs Jubileumsforestilling i mai, Nøtteknekkeren nå i desember, konfirmasjon for min eldste datter... I det hele tatt mange fine øyeblikk. Og så var det gøy å bli nominert til Årets bodøværing. 

– Hva er det tyngste du har opplevd i 2016?

– Har ikke personlig hatt noen veldig tunge opplevelser, men har deltatt i sorgen med familie og venner som har mistet sine nærmeste.

– Hvilken juletradisjon synes du vi godt kan bli kvitt?

– Overdreven fyll på julebord...

– Hva er ditt morsomste juleminne?

– Tror det må være gaven jeg fikk av storebroren min da jeg var ni år: En stor bondegård med fjøs, hønsehus og våningshus, fullt møblert og med masse dyr. Min morfar Umpi og broren min hadde brukt hele høsten på å snekre, male og ordne den i morfars kjeller Den var utrolig flott. Husker at den til og med hadde flaggstang!

– Hva er det første du skal gjøre når juleferien er over?

– Planlegge, koreografere og regissere et par nye forestillinger OG bestille et par ferieturer til sommeren.

– Hva er ditt største ønske for 2017?

– Personlig : En varm og lys vår, en evig varm sommer og James Blake til Parken ( jada, jeg vet at det ikke skjer). For verden: Mer miljøbevissthet og tiltak som fungerer. Og fravær av terroraksjoner. Man har vel lov til å ønske...

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.