Dag Dahlbergs bilde fra Mjelle-fjæra er valgt ut som Photo of the day hos National Geographic. Foto: Dag Langseth

Plutselig dukket Dags blinkskudd opp hos National Geographic

Da Dag Dahlberg sjekka nettsidene til National Geographic i dag, fikk han seg en solid overraskelse.

Den 61 år gamle hobbyfotografens nordlysbilde fra Mjelle-fjæra var nemlig plukket ut som Photo of the day hos gigant-nettstedet, i konkurranse med innsendte bidrag fra hele verden.

Dansende solnedgang

– Jeg har lastet opp noen bilder på en side der som heter Yourshot, og der har det ligget ei stund før noen åpenbart har sett det. Det er selvsagt gøy å bli plukket ut, sier Dahlberg til Bodø Nu.

Bildet er tatt høsten 2016 og det er ikke så vanskelig å se hva National Geographics fotoansvarlige har latt seg imponere av.

Det dansende nordlyset speiles i lavvannet, mens midnattsola er i ferd med å krype nedenfor lofotveggen. Joda, navnet Dancing sunset er treffende, det.

– Jeg hadde kameraet på et stativ i fjæra, og har nok hatt lukkertid på tre til seks sekunder. Når lyset beveger seg tegner det seg inn slik du ser på bildet, forklarer fotografen.

– I tillegg ble det en herlig miks med midnattsol og Mjelle-fjæra.

Mer enn Nordlys

Bodømannen, som har tatt bilder hele sitt voksne liv men først har blitt "seriøs fotograf" de siste ti årene, er imidlertid egentlig ikke så glad i nordlysbilder.

– Det må i alle fall være noe mer enn bare nordlyset. Det legges ut overalt, på diverse fotosider, og jeg er egentlig lei av dem. Jeg må ha et miljø i forgrunnen, sier han.

Dahlberg har nå fått vann på mølla som hobbyfotograf.

– Primært er det landskapsbilder jeg liker å ta. Nå har jeg seks barnebarn, mange av dem spiller fotball, så da blir det noen bilder fra fotballbanen. Men utenom det er det først og fremst landskap.

– Jeg trives best når det er lite lys tilgjengelig. Å kombinere kunstig og naturlig lys med skygge synes jeg er spennende. Å få en slik anerkjennelse gjør jo at man får ekstra motivasjon, slår han fast.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.