Mannen som står bak det elleville tyveriraidet fra båter i havna i Bodø er tatt. Arkivfoto

Mannen bak båtinnbruddene tatt - fremstilles for varetekt i morgen

– Det er pågrepet en mann i 20-årene på Træna på Helgeland. Han ble pågrepet i går, og er siktet for til sammen elleve tyverier i Bodø og på Helgeland, sier politiadvokat Øystein Røsnes ved Nordland politidistrikt i Bodø.

– Viktig å stoppe ham

Mannen har lagt bak seg et tyveriraid av de sjeldne denne uka.

– Han har i løpet av knappe tre døgn gjort seg skyldig i 10-12 tyverier. Så for oss er det viktig å få stoppet ham. 

Nå jobber lovens lange arm for å få satt ham bak lås og slå.

– Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Mosjøen i morgen, der vi vil be om fire ukers varetekt på grunn av faren for gjentakelse. Han er foreløpig ikke avhørt, men det er gjort beslag av gjenstander som knytter ham til de straffbare forholdene både i Bodø og på Helgeland. Han er også siktet for overtredelse av narkotiaklovgivningen.

Sørfra og kjenning av politiet

Den siktede er fra et annet sted i landet.

– Mannen er hjemmehørende sør i Norge, og er en kjenning av politiet der. Jeg kan ikke si noe om hvorfor han kom hit til Bodø.

Politiadvokaten poengterer at denne saken er et eksempel på effektivt politiarbeide over gamle politidistriktsgrenser.

– Det er tips fra publikum og et godt samarbeid mellom politiet i Bodø og på Helgeland som har ført til den raske oppklaringen. Så nå er det ikke så lett å bare krysse distriktsgrensene lenger, sier Røsnes.

Ber båteiere sjekke båtene

I følge politiet har de ikke fått klarlagt motivet for tyveriene. De har heller ikke full oversikt over alt som er stjålet.

– Vi har ikke oversikt over alt som ble stjålet her enda, og jobber med å få oversikt over det. Noen av av de fornærmede er ukjente for politiet, siden de fortsatt ikke er klar over at de har hatt innbrudd i båtene sine. Så politiet oppfordrer igjen båteiere i Bodø havn om å sjekke båtene sine. Vi ser absolutt ikke bort fra at denne personen har vært inne i flere båter i sin søken etter verdigjenstander å stjele.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.