Det var 74 år gamle Svein Larsen som ble funnet omkommet i Øvervatn. Illustrasjonsfoto: Arkiv

Politiet bekrefter: Var den savnede mannen som ble funnet

– Han er obdusert, og identiteten er fastslått. Politiet anser dette som en tragisk ulykke der han har gått gjennom isen. Vi vet selvsagt ikke nøyaktig hvordan dette har skjedd, men vi mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt, sier regionlensmann Robin Johnsen ved Fauske lensmannskontor. 

Har lett i tre måneder

Det var 74 år gamle Svein Larsen fra Fauske som omkom i ulykken. 

Han ble meldt savnet 13. februar, etter at han forlot hytta på scooter for å ta seg ned til bilen sin i Solvika. Mannens scooterhenger ble funnet på isen på Øvervatnet i Sulis.

Da han ble funnet, var det av to bekjente av familien som har vært svært engasjert i leteaksjonen. 

– De pårørende har vært opptatt av at vi skulle lete til han ble funnet. Vi har holdt på lenge, men hadde lite å gå etter. Etter hvert gikk leteaksjonen over til søk etter antatt omkommet, sier Johnsen.

Da mannen ble funnet, var det i et område som i utgangspunktet var lite sannsynlig at han skulle være. Han ble funnet på fem meters dyp, helt opp mot Sjønstå.

– Vi har lett i hele området, men funnstedet var ganske langt unna hovedruta mellom hytta og Solvika der han hadde bilen, og som var det logiske stedet å lete, sier Johnsen. 

Isen gikk 

I løpet av de tre siste månedene har mange engasjert seg for å finne mannen.

– Vi har lett flere runder; har gjort overflatesøk med fly, lett med undervannsubåt og vært ute med scootere. Vi har hatt en tett dialog med de pårørende hele veien, sier Johnsen. 

De som til slutt fant den omkomne, var ute i båt. 

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.