Ragnhild fra Bodø skal over Grønland for andre gang. Foto: Morten Ovesen/kryssogtvers.com

Ragnhild skal gå tvers over Grønland

Sammen med venner reiser hun jorden rundt, og allerede i morgen begynner hennes neste reise:

En 600 kilometer lang skitur tvers over Grønland.

– Vi går åtte timer om dagen og må få i oss 4500 kalorier hver dag, forteller Holmen Waldahl, til arbeidsplassen sin Norlandsforskning, om turen som skal ta drøyt én måned.

Til daglig er hun forskningsleder hos Nordlandsforskning i Bodø, og torsdag reiser hun til et område som er godt kjent for forskningssenteret fra før av.

Det kalde og ofte forblåste is-paradiset ligger like utenfor norskekysten, og huser alt i fra høye topper til lave daler.

Med en 60 kilos pulk på slep skal forskeren for andre gang gå tvers over øya. Da skal de opp høyder høyere enn Galdhøpiggen, før de begynner å begi seg på en slak nedoverbakke hvor man etterhvert må være på vakt etter isbjørner.

– Rundt dag 11 når vi DYE II, som er en nedlagt amerikansk radarstasjon som ligger nedsunket i isen. Seks dager senere når vi turens høyeste punkt, som ligger på omtrent 2500 meter.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.