Ragnhild Louise Tangeraas mener interesse for det man selger og at man liker å jobbe med mennesker er viktig i klesbransjen. Foto: Isabell Chloe Borgsø.

Rocka regelbryter vil fjerne motenormer

– Jeg så at Urban skulle komme til Bodø og har alltid likt klærne. Jeg søkte før åpningen og fikk først avslag, men fikk en mail i sommer der de trengte ekstrahjelp. Jeg fikk jobben, og siden har jeg jobbet deltid, sier Ragnhild Louise Tangeraas.

Hun jobber på Stormen konserthus og  har hjulpet til på en besøksgård. Tangeraas har også en bachelor i Organisasjon og ledelse.

Tangeraas henter inspirasjon fra snowboardmiljøet.

Jeg føler ikke at jeg er en moteperson, men jeg blir for eksempel inspirert av sosiale medier og kvinnelige snowboardere.

– Jeg føler at jeg er veldig bestemt, jeg har ikke på meg noe fordi hundre andre har det.

Klærne på Urban passer henne godt.

De føles behagelige og det passer veldig bra at jeg jobber her, siden jeg kjenner meg igjen i de klærne jeg prøver å selge.

Ragnhild Louise Tangeraas har hatt mange forandringen i klesveien. Hun mener det viktigste er å være seg selv, uten å tenke hva andre har på seg. Foto: Isabell Chloe Borgsø.

Hun forteller oss at stilen hennes har forandret seg med årene.

 Jeg har vært igjennom mange klesstiler. Jeg hadde en emo-periode, og har vært skikkelig skategangster. Man finner seg selv etter hvert.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som person?

Energisk og veldig glad. Mange vil nok beskrive meg som utadvendt og kul. Jeg er også litt tøvete.

Noe av det Tangeraas brenner for, er å bryte ned kjønnsmønstrene innen mote. – 

– En dag spurte noen om de svarte sokkene vi selger passer til dame eller herrer. Det spiller ingen rolle for hvordan du skal kle deg hvilket kjønn du er, mener hun.

– Da vi hadde en rosa hettegenser i butikken, var det like mange gutter som jenter som kjøpte den. Det gjorde meg kjempeglad! Mange føler at rosa er en jentefarge. Så en utfordring kan være å få folk til å utfordre seg selv, tørre å være annerledes. 

Ragnhild Louise Tangeraas vil med vilje vil prøve å bryte de standard normene. Foto: Isabell Chloe Borgsø.

– Hva motiverer deg til å gjøre ditt beste?

Det å prøve å få folk til å gå ut av butikken med et godt kjøp og at de skal føle seg vel i det de prøver. Det er en bonus om kundene vil komme tilbake. Jeg vil yte generelt god kundeservice. Det er viktig for meg å være komfortabel der jeg skal kjøpe klær, derfor har jeg lyst til å skape den følelsen for andre.

– Hva er det viktigste for å lykkes i ditt yrke?

Man bør tilpasse seg hver enkelt kunde. På den måten får kunden en best mulig opplevelse.

– Hva gjør du om fem år?

 Da håper jeg at jeg har jobb, er ferdig med utdannelsen og er sikrere på hva jeg vil gjøre med livet mitt. Akkurat nå har jeg ikke peiling!

– Hva liker du best med jobben din?

Det er artig å få folk til å prøve noe nytt og at de liker det. Store salg er også morsomt, som når en kunde skulle kjøpe en t-skjorte og ender opp med et helt antrekk.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.