Lucas Zuniga (18) etter kampen. Foto: Privat

Lucas (18) storspilte i historisk rugbykamp

Først fikk Håvard Hansen (17) æren av å score tidenes første, norske mål på ungdomsnivå i rugby league, før Lucas Zuniga (18) satte inn det andre. I rugby er en slik scoring verdt seks poeng, så de to Bodø-guttene delte med andre ord lagets 12 poeng broderlig mellom seg. Til slutt endte kampen 50-12 i favør serberne.

Norges beste

Etter kampen ble Lucas, som også var kaptein for laget, kåret til Norges beste spiller av sine egne lagkamerater.

– Det var utrolig gøy å være utpå der. Vi møtte en veldig solid motstander, noen av serberne er jo halvprofesjonelle, så jeg synes vi spilte en veldig bra kamp, forteller han.

Les også: Bodø-ungdommer uttatt til historisk landskamp

– Vi var mye på banen samtidig, så da blir jo også samspillet lettere siden vi kjenner hverandre fra før. Jeg føler likevel at hele landslagsgruppa har fått en bra kjemi. Nå har vi vært sammen på treningsleir i Oslo, blitt kjent med hverandre og fått et bra samspill. Likevel har vi ikke all verdens erfaring, og det ble kanskje synlig etter hvert.

– Som kaptein er jeg likevel utrolig stolt over hva vi gjorde på banen, i tillegg til at vi får vise frem at det satses hardt på rugby i Norge. Det er en fantastisk idrett som det jobbes godt med å få løfte opp, og det er en glede å få være med på akkurat det.

– Løp alt jeg klarte

Norges første målscorer, Håvard Hansen (17), var naturligvis stolt av å være mannen bak lagets første poeng i debutkampen.

– Det var en utrolig følelse. Helt klart ekstra spesielt å være førstemann som lagde målet. Jeg fikk ballen 15-20 meter unna mål og bare løp alt jeg klarte, forteller han.

Han syntes heller ikke nivåforskjellen på lagene var avskrekkende, trass de store sifrene.

– De hadde en spiller, Vladimir Milutinović, som var fryktelig god. Ellers syntes jeg ikke det var så voldsomt stor forskjell på lagene. Forventningene våre var heller ikke enorme siden vi ikke hadde spilt så fryktelig mye sammen før. Vi kommer sterkere tilbake!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.