Det var stor iver blant ungene da folk fra rugbyklubben Bodø Barbarians overrakte gaven i dag. Foto: Jan Roger Olsen

Rugbygutta overleverte 12.500 kroner til barneavdelinga

I ettermiddag overleverte Bodø Barbarians gaver verdt 12.500 kroner til barneavdelinga på sykehuset.

Pengene har de samlet inn gjennom skifting av bilhjul og gjennom inngangsbilletten til kampene de har spilt.

- Flere av spillerne på laget kommer fra England, og der er det tradisjon for å samle inn penger til veldedighet til jul. Vi synes barneavdelinga er et godt formål, derfor ønsker vi å samle inn penger til dem. Flere av spillerne har unger på sykehuset også, sier Lee Johnson, som er leder av klubben.

Tok helt av

Gaven har avdelinga fått delvis i rene penger og delvis i form av leker til ungene.

- Vi kunne selvsagt ha gitt penger fra egen lomme, men vi vil heller tjene dem, derfor har vi valgt å drive med skifting av hjul. I høst tok det helt av, og vi håper at trenden fortsetter til våren, sier Johnson.

Takknemlige

Dette er fjerde året som barbarene donerer penger til barneavdelinga. I fjor ble det rundt 8000 kroner pluss en Playstation 3.

- Vi er veldig takknemlige for gaven, sier Lindis Ognedal Tollåli, som er leder av avdelinga.

- På denne måten får vi mulighet til å kjøpe ting som ikke går direkte på drifta vår, som leker og små gaver til ungene. Lekene vi har her slites fort siden vi er nødt til å vaske dem veldig ofte, pluss at de brukes hardt av ungene, så de trenger stadig utskifting, sier hun.

Kjærkomment

Barneavdelinga har 14 sengeplasser, og de fleste er fra nyfødt til 14 år gamle, mens det av og til er folk helt opp til 18 år som er pasienter.

- Disse pengene vil ikke gå til medisinsk utstyr, men kun til ting som ungene kan holde på med. Dette er veldig kjærkomment, sier Tollåli.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.