Rustikk i Bodø sentrum stengte dørene 6. mai. Nå er det åpnet konkurs i de to selskapene Rustikk AS og Rustikk Bodø As. Arkivfoto

Rustikk er konkurs - gjeld på flere millioner

Fredag 5. mai ble det kjent at Rustikk legger ned i Bodø. Dagen etter, lørdag 6. mai, ble siste åpningsdag for bakesatsingen. Dermed mistet 13 ansatte jobben.

Les mer: Rustikk stenger dørene i sentrum

Flere millioner

Nå er Rustikk konkurs.  

Det er advokat Tarjei Ræder Breivoll som er bostyrer for det som i realiteten er to konkurser. 

– Salten tingrett har åpnet konkurs i boet til Rustikk Bodø AS, som er driftsselskapet som har drevet Rustikk her i Bodø. I tillegg har Ofoten tingrett åpnet konkurs i boet til Rustikk AS, som er selskapet som har eid eiendelene, blant annet, sier Breivoll. 

Fristen for å melde krav i boet til Rustikk Bodø AS er 13. juni, mens fristen for å melde krav etter konkursen i Rustikk AS er 7. juni. 

– Siden fristen ikke er gått ut, vet jeg ikke hva de totale kravene beløper seg til. Men så langt er det meldt inn krav på flere millioner kroner til Rustikk AS, sier Breivoll. 

Håper på videre drift i lokalene

Daglig leder og eier Tore Myklevold vet ikke hvor mye penger de skylder kreditorene. Nå håper han på videre drift i Rustikk-lokalene. 

– Vi hadde en god økning i omsetningen den siste tiden, selv om vi hadde en tung start. Men jeg tror absolutt det er marked for denne typen premium-bakeri i Bodø, sier han. 

Myklevold driver to bakerier i Narvik og et i Lofoten. I tillegg er bedriften inne i to bakerier i henholdsvis Sandnessjøen og Brønnøysund. 

– Selskapene er organisert for seg selv, slik at denne konkursen berører ikke noen av de andre virksomhetene, sier han. 

– Er det uaktuelt for dere å satse i Bodø igjen? 

– Jeg vil ikke utelukke noe. Men akkurat nå handler det om å rydde opp på en skikkelig måte, sier han. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.