Bodø får unngjelde under Kristoffersens penn. Foto: Rune Nilsen

– Sannheten er at Bodø er en gørrkjedelig by som folk i det lengste vegrer seg for å dra til

Kristoffersen kommer med sin knallharde kritikk av Bodø i en kronikk i lokalavisen I Tromsø.

– Hva er det vi skal lære av Bodø? Er det den sykelige misunnelsen ovenfor Tromsø, eller er det den konstante vinden som gjør at en bodøværing som ikke er «fremoverlent» nok eller surret fast i husveggen sin, blir blåst rett på havet?

Kristoffersen har sett seg lei på at enkelte Tromsø-stemmer stundom kommer med godord om Bodø. Ja, til og med hevder at Bodø er bedre enn Tromsø på noen områder. 

– Nå får det dessuten være nok av bodøreklame i avisene her i byen. Noen suringer i lokalpressen hevder regelmessig at Bodø er en «fremoverlent» by som vi har mye å lære av. Hvorfor sammenligne den internasjonale metropolen Tromsø med en småby sør for Henningsvær i Lofoten? Tromsø skal sammenlignes med byer som Berlin og København. Det er en divisjonsforskjell her som man må se hvis man skal uttale seg om følsomme saker som dette, skriver Kristoffersen.

I stedet vil Kristoffersen sammenligne Tromsø med ... New York.

– Tromsø er faktisk en by som er på alles lepper. En flott treby med koselige nabolag og naturen midt i byen. Som New York. Tromsø er byen som tør å være litt større enn seg sjøl. Mandelas afrikanske by i Europa. En mulig OL-by i fremtiden. Kulturbyen som ikke står stille et sekund. Nordlysbyen. 

I det hele tatt synes det som om Kristoffersen lenge har lagret opp aggresjon mot naboen i sør:

– Dere som hausser opp Bodø: Har dere vært der? Eller rakker dere bare ned på Tromsø for å bli lagt merke til? Det får vi bare tåle. Da må dere også tåle dette: Sannheten er nemlig at Bodø er en gørrkjedelig by som folk i det lengste vegrer seg for å dra til. I tillegg til de stygge vindkulene ser det ut til at bodøværinger flest sitter hjemme. I en småby som en ikke skulle tro hadde hele 50.000 innbyggere.

Før han avslutter:

Går du ut på byen i Bodø og legger inn et par halvlitere oftere enn en gang i uka, (Ringnes nordlandspils) er du i fritt fall og har stygge alkoholproblemer. Det er fordi bodøfolk trives best hjemme. Og det er flott. Der kan de nemlig sitte og ergre seg over at ikke engang fotballaget deres var «fremoverlent» nok til å beholde plassen sin i eliteserien.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.