Turer med fatbike er en av opplevelsene Maja Kvikstad vil basere driften av Kvik Guiding på. Alle foto: Torfinn Beldo

Satser på adrenalinkick i naturen

Se for deg en lys sommerkveld over en blåblank Svartisen. Når turen er over, finner du fram hengekøya fra en lett sekk før dere samles rundt bålet. Dagen etter fylles kroppen med adrenalin når du lærer deg å padle stående. Eller tar en fjelltur, på sykkel.

– Jeg har lyst til å holde på med litt andre ting enn det de andre gjør. Opplevelser som er både spennende og tøffe.

Valpeliv 

Maja Kvikstad vokste opp på Kvikstad  i Misvær. Så dro hun nordover til Tromsø og Alta. Der har hun jobbet som guide i naturen siden 2011, og tatt utdanningen Norsk Naturguide ved Norges Arktiske Universitet.

Så kom hun hjem, og opprettet firmaet Kvik Guiding i april i fjor. Hjemme har hun også startet Kvik kennel, og akkurat nå er det et hektisk valpeliv på gården.

– Det var interessen for hundekjøring som fikk meg inn i yrket, da jeg startet med en ukes arbeidsopphold ved Tromsø Villmarkssenter.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Maja Kvikstad utdannet seg lenger nord, men har nå flyttet hjem for å satse på turisme.

Etter at hun kom hjem igjen, har hun jobbet flere steder i Bodø.

– Jeg ble veldig godt tatt imot i miljøet. Det er en god konkurransesituasjon blant oss som holder på med dette. Derfor ville jeg ikke gå andre i næringa, det er en av grunnene til at jeg velger å skille meg ut.

Eksotiske opplevelser 

Hun har hele regionen som boltreplass. Bruker gjerne både Saltfjellet og Svartisen. Har merket seg turistenes stadig økende interesse for både lys og natur her nord.

Og hvor eksotisk det er å sove under åpen himmel.

– I sommer åpner jeg Hammock Hotel. Det er et veldig enkelt konsept der vi bytter ut telt og masse utstyr med en hengekøye. På denne måten får man virkelig oppleve den nordnorske sommernatta, sier hun.

Jungeltelegrafen 

Til sommeren etablerer bedriften seg med base i Saltstraumen. Allerede nå begynner hun å merke pågangen, både fra barn som vil være med på de populære friluftsukene og fra mange som ønsker seg en tur med hundespannet som en del av bursdagsfeiringen.

– Når man er nystarta, må man bare jobbe hardt for å etablere et godt navn og rykte. Mye går via Facebook og jungeltelegrafen. Visit Bodø er også en viktig portal for å synes. Jeg har jobbet lenge for andre, men nå var tiden inne for å satse selv, sier Maja Kvikstad.

Friluftsukene for barn er noe av det mest populære som arrangeres i regi av Kvik Guiding.  

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.