Mannen er sporløst forsvunnet. Han ble sist sett av sin kone på tur over Øvervatnet. Det eneste som er funnet, er sluffa til snøscooteren, som sto midt på isen. Foto: Wikipedia

Politiet: Skal starte flysøk etter savnet sulismann

Politiet har bestemt seg for å gjenoppta søket etter den savnede ved Øvervatnet i Sulis.

– Vi har søkt gjennom det området som er naturlig i forhold til der savnede sist ble observert og den trassen han normalt benyttet over isen. Politiet ønsker nå likevel å finsøke to områder nærmere. Disse områdene er Storvikbukta mot Sjønstå og bukta under Heimfjellet, skriver politiet i en pressemelding klokka 1350.

Meningen er å starte søk med fly så snart været bedrer seg.

– Politiet har kontakt med Flyklubben. Ønsket er å få tatt oversiktsbilder over den aktuelle delen av Øvervatnet som politiet ønsker å søke av ytterligere. Pga været har det ikke vært mulig for Flyklubben å fly ut i dag, men dersom det blir anledning vil man forsøke å fly ut.

Også mandag vil det bli søkt.

– Mandag 20. februar vil politiet sammen med letemannskaper foreta strandsøk, samt søk i råker i de to utpekte områdene.

Litt over klokka 09 i morges sa politiet følgende til Bodø Nu:

– Vi aner ikke hva som kan ha skjedd. Nå skal vi ha en evaluering av søket i dag, og se hva vi gjør videre. Vi holder alle muligheter åpne, sier assisterende stabssjef Bent-Are Eilertsen ved Nordland politidistrikt til Bodø Nu.

Forfølger flere spor

Etter flere dagers søk på vannet har letemannskapene fortsatt ikke funnet et eneste spor etter mannen i 70-årene som forsvant på tur fra hytta ved Øvervatnet til butikken mandag.

– Vi kjører i flere spor nå, og har både et etterretningsspor og etterforskning rundt forsvinningen. Vi finner ingen åpninger i isen på stedet, og vi finner ingen spor etter snøscooteren. Ikke så mye som en oljeflekk eller en hanske på isen.

Holder alle muligheter åpne

Isen er meldt å være opptil 30 centimeter tykk på vannet.

– Vi har ikke funnet noen råker eller åpninger i isen som kan indikere hvor scooteren eventuelt har gått ned. Det er noen råker langs land, men ikke der sluffa ble funnet. Så foreløpig holder vi alle muligheter åpne.

Omklassifisert søk

Leteaksjonen ble i går kveld omklassifisert til et såkalt søk etter antatt omkommet person.

– Det ble besluttet etter at vi avslutter letingen i går kveld. Vi skal ha et stabsmøte litt senere i dag, og da beslutter vi om vi skal fortsette søket.

Øvervatnet er opptil 400 meter dypt, og ganske stort. Både brannvesenet, Røde Kors og sivilforsvaret har vært involvert i leteaksjonen med store ressurser.

Sjekker bank- og mobilutskrifter

– Vi har sjekket bank- og mobilutskrifter. Det er rutine i slike saker, for å se om det har vært bevegelser på bankkonto, og vi sjekker basestasjonene i området rundt for å se om vi kan finne noe.

Foreløpig helt uten resultater.

– Det har ikke vært noen aktivitet på bankkonto eller mobil. Og bilen han kjørte er ikke brukt, avslutter Eilertsen. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.