Fra venstre Aleksander Trana, Kenneth Johansen og Runar Eide begynte å leke med tanken om å starte restaurant i Bodø mens de bodde sammen i Oslo. Nå er Gatsby blitt en kjempesuksess. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Selger burgere for én million i måneden

Gatsby Burger & bar åpnet i Moloveien pinsehelga i fjor. Etter sju måneders drift i regnskapsåret, er statusen klar: 

– Vi omsatte for rundt syv millioner kroner, og hadde et overskudd på rundt en halv million, sier Trana. 

Og legger til: 

– Det har gått over all forventning, Vi har ikke hatt røde tall siden starten. 

Les mer: Starter drømmested for burgerelskere

Guttekollektivet 

Trana har selskap av kamerat og kollega Kenneth Johansen og medeier Runar Eide.

De tre bodde sammen i kollektiv i Oslo. Det var da tanken om å åpne sitt eget sted i Bodø begynte å melde seg. Nå bor Trana og Johansen i Bodø, mens brannmannen Eide såvidt har lekt med tanken om å komme nordover han også. 

– Da vi begynte å snakke om dette, så jeg for meg at vi skulle åpne et lite gatekjøkken. Men da jeg så planene, og kom nordover og så stedet, ble jeg helt overveldet. Det er mye proffere og bedre enn jeg hadde ventet, sier osloenseren.

Johansen, som for lengst har gjort bodøværing av seg, er ikke i tvil: 

– Dette er verdens fineste plass. Nå må vi bare få han brannmannen oppover også...

Les mer: Pangstart til slutt for Gatsby

Kreative burgere 

En leken plass med Bingo- og Quiz-tirsdager, både milkshakes og et rikt utvalg øl samt gode burgere på menyen har gjort at det stort sett kryr av gjester på Gatsby. 

Spillavdelingen med blant annet currong og retro-dataspill er også blitt svært populær. 

– Jeg tenker at vi kom på rett tid, og har etablert oss på rett sted. Samtidig har gjestene tatt svært godt imot oss, og vi får veldig gode tilbakemeldinger, sier Trana. 

Han legger vekt på å ikke ta det så høytidelig. Gatsby er aktive i sosiale medier, der blant annet ukas burger er ny hver uke. 

– Burger er noe alle liker og ikke går lei av, men nettopp derfor er det viktig å fornye seg. De som jobber på kjøkkenet er kreative, og de fleste bidrar til å finne ut hva vi skal ha som ukas burger, sier Trana. 

– Og der er alt lov? 

– Ja, det meste er godt på burgeren. Her skal det være lov til å prøve litt, og å gjøre feil. Så lenge man retter det opp igjen, sier han og smiler. 

Nytt tak

Med en flying start i pinsehelga i fjor, fikk sjefen med seg god lærdom på veien. 

– Jeg hadde glemt all vinden i Bodø. Blomsterpottene var så tunge at de nesten ikke kunne flyttes, men blåste over ende likevel. Dessuten fikk vi varmelampene på plass for seint i fjor. Det skal vi gjøre noe med i år, sier Trana.

Til sommeren skal han også ha fått opp et glasstak for å gi kundene ly for vinden og beskyttelse for regnet.

– Nordlendingene er glade i å sitte ute så snart sola kommer opp. Men det er ikke alltid det er like varmt, sier Trana, og legger til at noe av det viktigste man gjør som restaurantdriver er å lytte til gjestene.

– Vi har gjort små endringer hele veien, og justert oss inn. Det er viktig.  

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.