Sigurd Torrissen spilte en viktig rolle da SAS-hotellet ble solgt i 2004. Nå skal han sikre enda flere salg, som salgsansvarlig i Polar Næringsmegling – og kanskje får han selge flere hoteller i fremtiden?. Foto: Markus André Jensen

Sigurd er skipper - nå satser han på meglerfirma i Bodø

Skipper Sigurd Torrissen og advokat Jan Kløkstad forener krefter, og etablerer Polar Næringsmegling i Bodø.

Men duoen kommer slett ikke til å begrense seg til nærområdet.

– Vi har hele Norge som nedslagsfelt. Vi har allerede fått oppdrag sørpå, forteller Torrissen.

En kjapp telefon

Som selv har et langt liv innen salg bak seg, blant annet innen maritim elektronikk og havbruksnæringen. Familien eide Bodø Sildoljefabrikk i en årrekke.

Han har også jobbet to år for Tromsø Næringsmegling, med ansvar for bodøområdet.
Den første befatningen med næringseiendom kom da han spilte en avgjørende rolle i salget av SAS-hotellet, til hotellkongen Lars Wenaas, i 2004.

– Vår familie var inne på eiersiden med 40 prosent. Kontakten med Wenaas var nok av det uformelle slaget. Jeg ringte ham selv, direkte, og snakket med ham i 10 minutter. Det sikret et salg på 155 millioner kroner, sier Torrissen.

– Det må kunne sies å være en lukrativ samtale, legger han til.

Uredd

Men det formelle skal så definitivt være på plass når han og advokat Jan Kløkstad nå planlegger å gjøre et innhogg i markedet for salg av næringseiendom.

– Jan har et stort nettverk, og har sin bakgrunn fra det juridiske feltet. Han er veldig god på det som går på oppgjør og kontrakter, sier Torrissen.

Kløkstad får rollen som daglig leder og ikke minst fagansvarlig i det nystartede selskapet.

– Han skal holde meg litt i ørene, og ha overordnet ansvar for at alt det formelle er riktig.

– Hvordan skal dere hente inn kunder?

– Både Jan og jeg har gode nettverk. Jeg har et stort nettverk innen fiskeri og havbruksnæringen. Der er det mange pengesterke aktører.

– Når det gjelder næringsmegling, handler veldig mye om å finne de rette folkene, med de rette pengene, og å tørre å ringe dem. Man må kunne snakke med både Kong Salomo og Jørgen Hattemaker. Det hefter ikke meg å ta opp telefonen og ringe, sier Torrissen.

Til daglig er han skipper i Torghatten Nord-konsernet, med tolv dager på båt og ni dager fri.

– Da har jeg tid til å gjøre andre ting. Jeg er også tilgjengelig ombord. Men vi må vel være så ærlige at vi sier at målet er at dette etterhvert skal bli en fulltidsjobb, sier han.

– Hvorfor næringseiendom?

– Det er mulig å tjene gode penger i eiendom, så det er et interessant investeringsfelt. For meg er det spennende å forsøke å skape det jeg definerer som superprofitt, veldig gode salg. Det skal vi gjøre vårt ypperste for å sikre for våre kunder.

Vil sprenge budsjettene

Og dem er det allerede blitt flere av, uten at Torrissen kan gå i detaljer.

– Vi har flere spennende ting på gang og ei fin liste. Forutenom ordinære salg, vil vi også kunne samarbeide med andre næringsmeglere. Dersom noen sliter med en jobb her oppe, kan vi godt fullføre den og omvendt, sier han.

– I Bodø er Nord-Megler AS allerede en godt innarbeidet aktør på næringseiendom. Blir de deres primære konkurrent?

Vi ønsker ikke å konkurrere så mye med dem, de har nok primært Nordland som sitt fokusområde. Vi har fokus på et større geografisk område, sier Torrissen.

Og han har ambisjonene klare:

– Jeg håper vi sprenger budsjettene våre så jeg kan gjøre dette på fulltid.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.