Det var bygget som huset avdelingen Tunet ved Røvika ungdomssenter som brant forrige mandag. Arkivfoto: Mariell Tverrå Løkås

Siktelsen skjerpet
for 17-åringen

Det opplyser ansvarlig politijurist Charlotte Ringkjøp. 

– Det er foretatt flere avhør i saken, i tillegg til den øvrige etterforskningen, sier hun, og legger til at det ikke er noen andre som er siktet i forbindelse med brannen. 

SE VIDEO: Det var full brann i taket da vi kom fram

Brant forrige mandag

Brannen ved Røvika ungdomssenter ble meldt ved 21.30-tiden mandag for en drøy uke siden. Etter en massiv innsats fra om lag 25 brannkonstabler fra Fauske, Sørfold og Bodø fikk Salten brann kontroll over flammene ved 22.30-tiden samme kveld.

Da var avdelingen Tunet ødelagt av brann-, røyk- og vannskader. 

To personer ble sendt til Nordlandssykehuset i Bodø for en sjekk etter å ha inhalert røyk, men ingen ble skadd i brannen. 

Røvika ungdomssenter er en akuttinstitusjon for ungdom mellom 13 og 18 år. Institusjon har åtte plasser. Tunet med fem plasser og Skogly med tre plasser, ifølge hjemmesidene til Bufetat. Det skal ha vært to beboere ved avdelingen Tunet da brannen skjedde. 

Strafferamme seks år

Ifølge Fauske-lensmann Robin Johnsen var den 17 år gamle gutten som meldte seg, en av beboerne ved ungdomssenteret. 

Les mer: 17-åring pågrepet etter brannen i Røvika

Han ble pågrepet og avhørt, og ifølge politiadvokat Viktor Madsen ble han siktet for skadeverk. Siktede har fått oppnevnt forsvarer, og er under oppsyn av verge.

Han ble sluppet av politiet etter at avhørene ble gjennomført. 

– Vi har en mistanke om at brannen er påtent, og at 17-åringen har en rolle i den forbindelse. Men det er uavklart – vi forsøker fortsatt å avklare mulig brannårsak, sa Madsen til VG i forbindelse med pågripelsen.

Nå er han siktet etter straffelovens paragraf 352, som handler om grovt skadeverk, og har en øvre strafferamme på seks år. 

Det er Fauske lensmannskontor som tar hånd om den videre etterforskningen. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.