– Hold godt fast i torsken, for nå kommer Hellbillies, jubler hotellsjef Henry Hansen, festivalsjef Frode Mikaelsen og produsent Christian Lorentzen foran den nye konsertstorstua til festivalen, Scandic Hotel Havet. Foto: Rune Kr. Ellingsen

SISTE: Headlineren til Folk&Fisk er klar

Fredag 17. mars går Hellbillies på scenen under Folk&Fisk-festivalen. Det kunne festivalsjef Frode Mikaelsen avsløre til Bodø Nu i ettermiddag. Hovedkonserten kommer derimot ikke til å gå i Glasshuset, slik den vanligvis har gjort. Til neste år vil alle kveldskonsertene gå i storsalen på Scandic Hotel Havet - det såkalte Storhavet.

LES MER: Publikum ulte i kor med Tonje Unstad.

Hellbillies går for å være et av Norges beste liveband. I mars kommer de til Bodø. Arkivfoto

– Øverst på ønskelista vår

Rockefavorittene fra Ål i Hallingdal har i løpet av karrieren solgt plater til gull og platina, vunnet Spellemannspriser i fleng og reist ekvator rundt flere ganger, på vei mot konsertsaler, og festivaler. De omtales som et av landets beste live band, om ikke det beste.

Deres særegne blanding av amerikansk country og sørstadsrock, kombinert med klingende hallingdialekt har gitt de fans fra syv til 70. Tyngden, soundet, Haugen-brødrenes eminente sang og gitarspill sammen med en solid hit-katalog har gjort bandet til en publikumsvinner.

– Hellbillies lå øverst på ønskelista vår i år. Den strålende siste plata, Søvnlaus, med sin rocka stil avgjorde saken, sier festivalsjef Frode Mikaelsen til Bodø Nu.

LES MER: – Det var skikkelig ekkelt å ta på øyet.

Kveldskonsertene på Scandic

Bookingen av Hellbillies stiller imidlertid krav til lyd og lys, som gjør at Festivalen har valgt å flytte kveldskonsertene innendørs.

– I 19-20-tiden stenger vi salgsbodene i Glasshuset og flytter ned på Scandic og har konsertene. Det gjelder både fredag og lørdag. Her er det varmt, tørt og flatt gulv, spøker arrangørene.

Om valget av Scandic Hotel Havet sier han følgende:

– Scandic har vært samarbeidspartneren vår i tre år. Vi hadde ikke klart oss som festival uten dem. Så vi er glade for at vi fikk til dette, som vi tror blir helt kanon. I Storhavet blir det ordentlig lyd, lys og en liten miljøforandring fra tidligere på dagen.

– Vi ønsker å ta folk på en god kulinarisk runde i Glasshuset om dagen, og deretter inn på Storhavet på konsert. Det blir litt av en helaften, supplerer produsent Lorentzen.

Det meste av Folk&Fisk kommer fortsatt til å foregå i Glasshuset. – Blant annet firedobler vi antall sitteplasser, sier festivalkomiteen. Foto: Rune Kr. Ellingsen

Gratis i Glasshuset

Det er ikke den eneste forandringen som blir gjort til neste års festival.

– I Glasshuset vil vi ha underholdning fra en noe mindre scene enn før. Vi skal ha langbord utenfor Koch og firedobler antall sitteplasser fra rundt 50 til rundt 200, sier Lorentzen.

Han kan love at det blir stor stemning også der - hele dagen.

– Vi skal ha servering av øl, vin, god mat og det blir folkelig musikk, sannsynligvis irsk-inspirert. Vi åpner for flere småskalaprodusenter av fiskemat, og ønsker tilbydere også utenbys fra hjertelig velkommen.

LES MER: Storfiskeren Bertine.

Og billettsalget? Det starter i morgen tidlig klokka 10. Billettene fås på hjemmesiden til Folk&Fisk og hos billettleverandøren tikkio.no. Det er kun 600 billetter, så arrangørene forventer stor rift.

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.