Kristian Fardal Opseth, her i Sogndal-drakt, ble matchvinner for Glimt.

Ble matchvinner etter første touch på ballen

Bodø/Glimt - Tromsdalen 1-0 (0-0)

Innbytter Kristian Fardal Opseths scoring etter sitt første touch på ballen ble nok til å sikre Glimt seieren i vinterens siste treningskamp på Aspmyra mot Tromsdalen. 

Det stod 0-0 til pause til tross for at hvert av lagene hadde et treff i metallet i førsteomgang. To minutter etter pause dukket Fardal Opseth opp på bakre stolpe etter en corner og satte sikkert inn 1-0 for Glimt. 

Etter scoringen gjorde begge lag en rekke bytter, og tempoet i kampen falt betraktelig. Glimt klarte til slutt å ro i land seieren, men hjemmelaget hadde nok ønsket å stelle i stand enda mer trøbbel for bortelaget. 

To treff i metallet

Vinterens siste treningskamp på Aspmyra begynte friskt, og allerede etter knappe minuttet spilt smalt ballen i stolpen. Trond Olsen kom ned langs venstresiden og la det som så ut til å være et slurvete innlegg mot bakerste stolpe. Ballen hadde likevel god retning mot mål, og smalt i innsiden av stolpen før TUIL fikk klarert. 

Etter en god åpning på kampen, klarte bortelaget etter hvert å demme bedre igjen bakover. Sjansene ble færre og det meste av spillet foregikk på midtbanen. 

Mot slutten av førsteomgang klarte gjestene også å yppe seg bedre framover, og ti minutter før pause var Glimt heldige som ikke havnet under. TUIL kontret med tre mann før avslutningen smalt i tverrliggeren bak Glimts ferske keeper Ricardo Friedrich. 

Utenom de to metall-treffene var det likevel ikke veldig mye som skjedde i førsteomgang, som til slutt endte målløst. 

Scoring på første touch

Glimt gjorde tre bytter fra start i andreomgang, og en av spillerne som kom inn var spissen Kristian Fardal Opseth, og den tidligere Sogndal-spilleren brukte ikke lang tid på å markere seg. 

To minutter ut i omgangen slo Thomas Drage en perfekt slått corner som ble stusset videre mot bakre stolpe. Der ventet en umarkert Fardal Opseth, som med sitt første touch på ballen enkelt satte inn kampens første mål. 

Etter scoringen gjorde mange bytter fra begge lag sitt til at tempoet begynte å dale utover i omgangen. Det sprudlet heller ikke på noen måte av angrepsspillet til Glimt, som likevel hadde brukbar kontroll på kampen.

Flere scoringer ble det ikke etter en tafatt avslutning på kampen, og dermed ble det til slutt en grei 1-0-seier til hjemmelaget, som likevel hadde nok ønsket seg enda mer spill foran Tromsdalens mål. 

Neste søndag spiller Glimt mot erkerival Tromsø på Alfheim, i det som blir siste treningskamp før seriestarten i april.  

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.