Trond Olsen og Bodø/Glimt kan fortsatt berge plassen. Veteranen vil spille en nøkkelrolle på Lerkendal i kveld. Foto: Per-Inge Johnsen

Siste sjanse

Det er utrolig vanskelig, men langt fra umulig, å få med seg poenget eller poengene som kan berge Bodø/Glimt på Lerkendal i dag.

Så fremst ikke Stabæk snubler mot allerede fortapte Start, er det ett eller tre poeng i Trondheim som er medisinen for Bodø/Glimt, hvis de skal unngå nedrykk i jubileumsesongen.

Da må et helt annet lag enn det som tapte 0-2 i semifinalen i NM troppe opp til kamp. 

Her er nøkkelpunktene som vil avgjøre om Glimt får med seg poeng i dag.

1. Kynisme

De helgule har sluppet inn altfor enkle mål i det siste. Tøffheten i og utenfor egen boks må opp mange hakk. Særlig aggressiviteten fra de Aasmund Bjørkan velger som backer, blir avgjørende. Samtidig må Sascha Mockenhaupt og Martin Bjørnbak være observante og resolutte i klareringsspillet.

2. Mot

Det nytter ikke å tro at et Glimt-lag som har styrkene sine helt andre steder, skal legge 11 mann i forsvar og holde på 0-0. Det vil ikke gå, det har Glimt verken struktur eller enkeltspillere til. Særlig i midtbaneleddet har man spillere som egner seg langt bedre til å presse høyere i banen, enn å forsøke å ligge kompakt. Og løpene fra Rosenborgs indreløpere er blytunge å følge når de kommer for 15. eller 20. gang. Glimt må stå høyere, og de må tørre å holde bedre på ballen, enn de maktet i Trondheim sist. Klarer ikke gjestene å ta et visst eierskap til ballen, taper de i kveld også.

3. Effektivitet

Det vil komme muligheter for Bodø/Glimt, også borte mot Rosenborg. Med angrepsspillere som Fitim Azemi og Trond Olsen på banen, vil det før eller senere oppstå en mulighet. Da er presisjonen i overgangene viktig. Og ikke minst effektiviteten i motstandernes boks. De store sjansene som kommer, må helst settes. 

4. Veteranene må stå frem

Thomas Jacobsen. Trond Olsen. Spillerne som har lengst fartstid i Glimt, som har vært med på nedrykk og å berge seg tidligere, de må vise at de vil dette aller mest. Særlig kaptein Jacobsen har hatt en svak høst. Nå er det på tide å gå foran med et godt eksempel, ikke spille med nervene utenpå drakta.

5. Gjenvinning

Her ligger mye av nøkkelen til å score på Rosenborg. Glimt må tørre å stå høyt i banen og forsøke å vinne ballen tilbake når de mister den. Hvis Rosenborg har en liten svakhet, er det at de kan bli nonchalante med ball på egen halvdel. Her må Glimt hugge til. Det er kort vei til mål ved gjenvinning høyt i banen.

NB: Et lite ønske fra denne kommentators side, er å få inn Emil Jonassen på laget og flytte Thomas Jacobsen over på en mer naturlig høyre backplass. Det vil gi bedre balanse både offensivt og defensivt.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.