Kristian Danielsen i aksjon under Kulturnatt. Foto: Sindre Kolberg

Denne standen skapte lange køer i Glasshuset

 På dagtid er han trevarehandler på Fauske, men Kristian Danielsen (39) kan likevel mer enn å spikre paller. I konkurranse med både korps og danseoppvisninger var det han og hans ballongfigurer som særlig fanget de yngstes oppmerksomhet.

Trevarehandler med multitalent

– Det er slitsomt, men også veldig gøy, sier han, og blåser opp ballonger til det som skal bli nok en figur fra tegnefilmen "Frost", det han forøvrig omtaler kveldens mest etterspurte ballong. Han forteller at hobbyen som ballongkunstner startet som en tilfeldighet for snaut tre år siden.

– Det begynte med at svigerfaren min hadde med seg en pose med figurballonger, men de var dårlige og sprakk med en gang du begynte å vri på dem. Men jeg fikk likevel lyst til å prøve mer, og bestilte meg flere på internett. Siden da har det bare eskalert.

Trass i at det hadde hopet seg opp store folkemengder rundt hans lille stand på enden av Glasshuset, ble han ikke stresset av etterspørselen. Han har nemlig vært med på større trafikk tidligere.

– Vi hadde et arrangement utenfor Stormen i sommer, da var køen så lang at du nesten ikke kunne se enden. Riktig så ille var det ikke i dag, men det er fortsatt kjempegøy at så mange møter opp.

Fornøyde barn

En av de som fikk spesiallaget sin egen ballongfigur var 6 år gamle Pernille.

– Ja, den ble kjempefin, sa hun.

På spørsmål om hun skulle bruke den resten av kvelden var hun likevel mer usikker.

– Nei, eller vi får se. I hvert fall til jeg kommer hjem til bestemor og bestefar.

 

Pernille (6) med ballonghatten sin. Foto: Sindre Kolberg

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.