Mari Tennfjord har elsket sko så lenge hun kan huske. Foto: Isabell Chloe Borgsø.

Skoelskende Mari feirer 10 år i bransjen

I 2007 kjøpte jeg og min samboer, Gøran Asphaug, vår første Bianco-butikk. Den gang i sentrum av byen, og i 2011 valgte vi å etablere Bianco også på City Nord. Etter en tid med drift i begge butikker valgte vi å satse kun på en plass, og i dag finner du oss på City Nord.

Tennfjord har bestandig vært moteinspirert og hennes lidenskap for sko har hun hatt med seg helt siden hun var veldig ung.

–Min over gjennomsnittet store interesse for sko gjorde at jeg endte opp med min egen skobutikk, noe som ikke kom som en stor overraskelse for de rundt meg.

Hun beskriver sin egen stil som ganske klassisk og stilren.

– Jeg elsker det litt tidløse og elegante, samtidig som jeg er veldig interessert i trender. I min jobb må man naturligvis uansett holde seg oppdatert på denne fronten, så dette påvirker nok min personlige stil. Jeg må føle meg komfortabel og vel, det er det viktigste.

Tennfjord elsker å hjelpe andre og mener personlig service er viktig.

Det er gøy og vi hjelper mer enn gjerne kunder, det er derfor vi er her. Å kunne gi en ekte og personlig service og veiledning er viktig for meg. Jeg kan bruke lang tid på kundene mine dersom dette er ønskelig. Vi blir godt kjent med mange av våre flotte kunder og gode menneskekjennere etter hvert. Jeg gir av meg selv, sier hun.

Mari Tennfjord har elsket sko så lenge hun kan huske, så det var ingen tvil da hun åpnet Bianco at dette kom hun til å trives med.  Foto: Isabell Chloe Borgsø. 

 – Hvordan vil du beskrive deg selv som person?

– Jeg vil beskrive meg selv som en veldig sosial og utadvendt person som byr mye på meg selv. Jeg elsker å være i kontakt med og prate med mennesker. I tillegg er jeg en person med ¨stå på vilje¨ og er veldig engasjert, med høy arbeidsmoral og arbeidskapasitet.

– Hva er de største utfordringene med å drive en skobutikk?

– Salgsbransjen generelt merker en økende handelslekkasje til netthandel. Det er så viktig å huske på at ikke lokale butikker alltid kan konkurrere med nettet og at dersom man ønsker fysiske butikker for fremtiden må man huske på å bruke dem i nuet. Men jeg tror også at motebransjen er helt avhengig av at moter og trender som blir skapt slår an hos folk.

– Hva motiverer deg til å gjøre ditt beste?

– Først og fremst alle de fine kundene våre. Vi har mange faste kunder som har fulgt oss gjennom alle årene og det setter vi umåtelig stor pris på. Det å kunne få jobbe med mennesker er noe jeg liker veldig godt. Også det at mine 3 flotte Bianco-jenter, Hedda, Marianne og Mina gjør en god jobb er motiverende.

Mari Tennfjord er enig i at nettbutikker gir "handelslekkasje", men mener også at butikker til fordel har personlig service!

– Hva er det viktigste for å lykkes i ditt yrke?

– God service og hardt arbeid. Det å kunne tilby kundene personlig hjelp og veiledning er viktig for oss, og det er det mange av våre kunder som setter stor pris på. At vi vet hva de skal ha når de ikke helt vet det selv. Vi setter produktkunnskap og skopleieveiledning veldig høyt også hos oss. Men det å kunne hjelpe og gi en best mulig service er det aller viktigste. Vi har mange kunder som kommer innom med et antrekk og sier «jeg må ha sko til dette». Eller motsatt, kommer til oss og finner sko først, for så å ville ha veiledning, tips til styling eller hjelp til å finne antrekk som skal passe til dem.

– Hva gjør du om fem år?

– Forhåpentligvis akkurat det samme som nå og driver butikken videre.

– Hva er du mest stolt over å ha vært med på i jobben din?

– Å ha skapt og utviklet min egen arbeidsplass. Til og med gulvet jeg står og går på var det jeg selv og min svigersøster som la. Det ligger generelt mye og hardt arbeid rundt det å drive for seg selv, ingenting kommer gratis i dag, så her er det bare å stå på. Det at vi også har skapt arbeidsplasser for andre er jeg stolt over.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.