Foto: Per-Inge Johnsen

Slik har du aldri sett det tradisjonsrike bodøbygget

Bodøs rådhus er tømt for lengst, de ansatte "spredt for alle vinder", og arbeidet med å rive innsiden er for fullt i gang.

Det har Bodø kommunes fotograf Per-Inge Johnsen dokumentert, med en unik bildeserie fra innsiden av Bodøs tidligere administrative og politiske hjerte.

Årsaken til at tradisjonsbygget nå plukkes fra hverandre, er byggingen av byens nye rådhus.

– Rådhuset skal stå ferdig i løpet av februar 2019. De som får byggekontrakten har hele kvartalet tilgjengelig og kan i stor grad organisere anleggsarbeidet med byggingen selv i samarbeid med tekniske entreprenører. Renovering av det som skal bestå og bygging av nybygget vil nok foregå samtidig, sa prosjektansvarlig Knut Svendsen en pressemelding tidligere i år.

Totalt får rådhuset en kostnadsramme på 615 millioner kroner.

Det er Gunvald Johansen Bygg som står for byggearbeidet, mens Caverion har fått tilslaget som entreprenør på elektrisk anlegg og VVS, GK får automasjon og Kone vant anbudet for heisene i det nye rådhuset.

HER KAN DU SE ALLE BILDENE.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.