Gøran Aamodt medgir at det blir noen spesielle måneder frem mot Sting-konserten i Bodø. Foto: Per-Inge Johnsen

Slik var spillet for å få Sting til Bodø

29. april i år. Bodø Spektrum er fylt av 3000 tilskuere. 

King of cool, Bryan Ferry entrer scenen. Bak kulissene styrer Gøran Aamodt og resten av Parken Live-crewet showet, som vanlig. Men det ingen av de 3000 publikummerne vet, er at dette er å regne for en bitteliten smakebit av det som skal komme.

LES OGSÅ: Sting kommer til Bodø!

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om billettene

LES OGSÅ: Her er de største konsertene i Bodøs historie

Lang prosess

For Parken-gjengen har fått besøk. Representanter fra Live Nation, et av verdens største artistformidlingsbyråer, er på bodøbesøk for å ta arrangøren og arenaen nærmere i øyesyn. Parken Live skal rett og slett "godkjennes" for å ta imot verdensstjernen Sting. 

– Dette har vært en lang prosess, sier en lykkelig Gøran Aamodt i dag, sju måneder senere. 

Klokken 10.00 ble nyheten om at Sting gjester Bodø søndag 17. juni neste år sluppet.

Det er den aller første artisten som skal spille i Bodø Spektrum med kapasitet på 10.000 publikummere. En ny æra i Bodøs konserthistorie.

– Bodø Spektrum har vært en ekstremt viktig samarbeidspartner. De har gjort en stor investering ved å kjøpe gulvet som er nødvendig for å gjennomføre slike konserter. Og så har det vært mye arbeid med å få de nødvendige tillatelsene på plass.

Ferieplaner

Parken Live har jobbet i over ett år med planene om en Sting-konsert i tidsrommet 18.-24. juni i Bodø. Opprinnelig var tanken en konsert i 2016, men det ble umulig å gjennomføre fordi arenaen ikke fikk de nødvendige tillatelsene i tide.

Men i flere år før det har Parkenfestivalen forsøkt å hente den Newcastle-fødte artisten til Rensåsen. 

– Det har vært vanskelig. Under Parken har han ofte ferie, og spiller ikke så mye, sier Aamodt.

Han mener at Parken siden 2009 har hatt muligheten til å hente navn i dette sjiktet. Men kapasiteten har vært en hemsko.

– I tillegg gjør en sånn type artist at festivalprogrammet som helhet hadde blitt topptungt, og vi hadde blitt nødt til å krydre det med mindre artister. Da er det bedre å gjøre dette slik. Sting har mange ihuga fans som godt kan tenke seg å se kun ham en kveld, mener Aamodt.

Puslespill

Hva er så de største utfordringene med å hente slike navn?

– For det første må du vise at du kan håndtere en slik produksjon. Så har du puslespillet med turneene til artistene. Det er langt fra Bodø til Oslo og logistikken er alltid ei utfordring når store mengder utstyr skal fraktes. 

– Hva med økonomien?

– Disse artistene koster det de koster. Her er ikke forhandlinger. Sting kan spille i hvilken som helst by i hele verden. At han da spiller i Bodø, og ikke en annen by for de samme pengene, er det vanvittige her. 

Dyreste noensinne

Etter det Bodø Nu erfarer, er Sting den dyreste artisten som noensinne er hentet til Bodø. Han overgår dermed Chris Cornell da han spilte på Parkenfestivalen i 2007. 

Dagens dollarkurs er også en medvirkende faktor til at det er en viss risiko Parken Live nå tar. 

– Men så er det også dette vi skal gjøre. Vi ønsker å være en premissleverandør for de store arrangementene i Bodø. Vi er den eneste aktøren som kan tørre å ta en sånn risiko og tåler å ta en smell. Men selvsagt håper vi at vi selger 10.000 billetter til Sting. Noe annet vil være en skuffelse. Hvis vi summerer opp i etterkant og ser at det ikke gikk, så har vi i det minste prøvd. 

Flaks

Aamodt drar også opp andre, logistiske utfordringer. Som hotellkapasiteten i Bodø; når Sting ankommer byen, er det ventet storinnrykk fra andre steder i regionen.

– Har det noe som helst å si at Bodø er et spillested som kan virke eksotisk, sammenlignet med storbyene?

– Tiësto kom i januar fordi han ville se nordlyset. Klart det er eksotisk. Men altså, alt det andre må på plass først. Så er det kult med midnattsol, og vi legger med en link til National Geographic-saken om Bodø når vi kontakter managements, men det er alt det andre som betyr noe. Det nytter ikke å sende mail til Eric Clapton om at vi har bra laks i Beiarelva.

Og innrømmer at det selvsagt også handler om en god porsjon flaks.

– Vi skulle gjerne slått oss på brystet og sagt at vi har vært helt Magnus Carlsen. Men du må ha nettverket. Og så handler det om masse tilfeldigheter. 

Med Sting på plass, vedgår selv en relativt garvet festivalveteran som Aamodt at det pumper litt ekstra i brystet om dagen. 

– Vi elsker utfordringer. Nå skal vi gjøre Nordlandshallen skikkelig, i et nytt format. Vi skal lage Bodøs nye storstue og få den til å funke. Det trigger oss og blir en god dose bensin på bålet. Spenningen er viktig, og vi må ikke kjede oss på jobb, konstaterer Gøran Aamodt.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.