I to uker har russen okkupert parkeringsplassen og området rundt Stadssalg-bygget på Skedsmo. – Det er som en zoo her, sier Martina Bjurka, som jobber i bygget. Foto: Privat

Stadssalg-sjefen: – De ruller ut av bussene, er drita fulle og gjør fra seg på parkeringa vår

Nilssen forteller om et scenario uten sidestykke: Den ene etter den andre russebussen, fylt med drita fulle russ, ruller hver kveld inn på parkeringen til Stadssalg-bygget, 20 minutter nord for Oslo sentrum. 

– Det er helt Texas, sier Nilssen. 

Martina Bjurka hos Stadssalg jobber i bygget på Skedsmo.

– De har holdt på i et par uker nå. Det er full fest her hver natt. Jeg har aldri hørt så høy musikk før, hele bygget vibrerer, sier hun. 

Og legger til: 

– Det er som en zoo her. 

– Pisser, driter og spyr 

Bakgrunnen for stoppet er enkel: Like ved det tidligere Sharif-bygget ved E6 er det plassert en døgnåpen McDonalds og en bensinstasjon. Godt plassert for russ enten på vei inn eller ut av byen. 

– Det er helt ville tilstander. Russen i Oslo er ikke som i Bodø: Der snakker vi om leddbusser i millionklassen, med voldsomme musikkanlegg, og russ som tydeligvis ikke skal på skolen dagen etter. Dette skjer midt i uka, og det er voldsomt med russ som samles. Oppførselen deres vil jeg betegne som uakseptabel, sier Nilssen, og legger til: 

– Det første de gjør når de kommer ut av bussene, er å pisse og drite, eller spy. Det er et voldsomt griseri i området. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hver kveld samles russen på parkeringsplassen til Stadssalg. Foto: Privat

Politiet stadig innom

Han sier at det er vanskelig å skulle ha døgnkontinuerlig vakthold etter at Stadssalg har stengt dørene på ettermiddagstid.

– Vi prøver å sikre eiendommen mest mulig, men opplever at de løper rundt på området vårt. Vi har blant annet en tunnel delvis under bygget, og der drar de inn og herjer, sier Nilssen, som foreløpig ikke har registrert at det er blitt gjort skadeverk ut over tilgrising på eiendommen. 

– Men det skal ha vært gjort hærverk inne på McDonalds, sier han. 

Vaktselskapet som har ansvar for sikkerheten ved Stadssalg-bygget, har stadig kontakt med politiet. 

– Politiet har vært innom flere ganger, men det er jo begrenset hva de kan gjøre. Selv om vi jager bort noen, kommer det stadig nye til. 

– Hatt flere oppdrag

Forebyggende koordinator Hilde Kallset Jensen ved Romerike politidistrikt sier at politiet er godt kjent med problemstillingen. 

– Jeg vet at vi har hatt flere oppdrag der. Men når vi blir kontaktet på nattetid, er det ikke så mye vi får gjort ut over å jage dem bort, sier hun. 

Jensen oppfordrer Stadssalg til å ta kontakt med politiet på dagtid, hvis dette er et gjentagende problem. 

– Da kan vi opprette en sak på forholdet, og forsøke å finne en løsning. Jeg vet at vi enkelte andre steder har opprettet fysiske sperringer, mens andre har leid inn ekstra vakter. Det finnes grep man kan ta, sier hun. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Stadssalgs Martina Bjurka forteller om ville tilstander. – De holder på hele natta. Foto: Privat

Friområde for russen

Til det rundt 10.000 kvadratmeter store næringsbygget hører det en 17 mål tomt, og en stor parkeringsplass.

Siden området ligger plassert et stykke unna nærmeste boligområde på Skedsmo, har det utviklet seg nærmest som et friområde for russen. 

– Det er ville tilstander der nå, og russetiden er ikke engang kommet skikkelig i gang. Om noen dager skal det være et stort russetreff i nærheten, og da frykter jeg at det blir helt bonanza. Det kommer til å bli bare verre og verre i tiden framover, sier Stig Otto Nilssen.

Les mer: – Det er kul på veggene hos Stadssalg

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.