Martin Johnsrud Sundby er en verdens beste skiløpere. Han ble nummer to i årets Tour de ski og er en av storfavorittene foram VM i Lahti. Nå er han klart for Jobberløpet i Sulis 25. mars. Foto: Richard Sagen, Adresseavisen.

Martin Johnsrud Sundby stiller til start i Sulis

Årets utgave av skifesten i Sulis går av stabelen lørdag 25. mars i år. Også denne gangen er det foretningsmannen Benn Eidissen som har invitert en av verdens beste skiløpere til våren vakreste skieventyr, skriver Malm IL og Kobberløpet i en pressemelding.

Vil ha 1.000 deltagere

– Vi gleder oss over at en av verdens aller beste skiløpere kommer hit til Sulis. Samarbeidet med Eidissen Consult ga oss et løft i fjor. Det at regjerende verdensmester i stafett, Niklas Dyrhaug og firedobbelt verdensmester i stafett, Eldar Rønning deltok gjorde sitt til at vi nådde opp i et deltagertall vi ikke har sett på mange år. 484 skiløpere deltok i 2016. Det er 63 flere enn året før. I år satser vi på å slette rekorden fra 1978 på 505. Og vi jobber videre mot vårt mål om å nå 1000 deltagere, sier Mona Mosti i Kobberløpet.

– Niklas kommer tilbake

– Både Niklas og Eldar stortrivdes i Sulis i fjor, sier Benn Eidissen. Han legger ikke skjul på at han har en klausul om deltagelse i Kobberløpet i sponsorkontrakten med de skiløprerne han samarbeider med. 

– Dersom det er mulig ber jeg dem om delta i dette ene skirennet. Og for å si det sånn, det er ingen som har vært vanskelige å be. Martin hadde hørt om Kobberløpet fra gutta som hadde vært her oppe og hadde veldig lyst. Niklas blir med også i år. Det håper jeg jo Eldar også gjør selv om han har lagt opp, sier Benn Eidissen. 

Blant langrennshistoriens beste

Med to seire i den sammenlagte verdenscupen har Martin Johnsrud Sundby allerede plassert seg blant skihistoriens beste langrennsløpere. Foran på lista er bare tre løpere, verdenscuplegendene Bjørn Dehli med hele seks world cup-triumfer, Gunde Svan med fem og sveitsiske Dario Cologna med fire verdenscup-seire.

Blant de med to seire finner vi, foruten Martin, skihelter som Oddvar Brå og Juha Mieto (begge vinnere av uoffisiell verdenscup og prøve-verdenscup). Andre som har stått to ganger på toppen av pallen for den sammenlagte verdenscupen finner vi sterke skinavn som Petter Nordthug, Tobias Angerer, Vladimir Smirnov og Aleksandr Zavjalov.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.